ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2

Συνελήφθη ο γενικός διευθυντής της ΑΕΠΙ, Δημήτρης Ξανθόπουλος

Κατηγορείται για υπεξαίρεση, απιστία και απείθεια. Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από τις αστυνομικές αρχές ο γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας), Δημήτρης Ξανθόπουλος. Πρόκειται για τον 39χρονο γιο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Πέτρου Ξανθόπουλου. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από την Επίτροπο που…

Κατηγορείται για υπεξαίρεση, απιστία και απείθεια.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από τις αστυνομικές αρχές ο γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας), Δημήτρης Ξανθόπουλος. Πρόκειται για τον 39χρονο γιο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Πέτρου Ξανθόπουλου.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από την Επίτροπο που έχει ορίσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την εξυγίανση της εταιρείας και αφορά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της απείθειας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε προκληθεί σάλος μετά τη δημοσίευση του πορίσματος του ελέγχου της Ερνστ & Γιανγκ για την ΑΕΠΙ, για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως προέκυψε από το διαχειριστικό έλεγχο που διεξήχθη, οι μέτοχοι μοίραζαν τα λεφτά από την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών δίνοντας αστρονομικά ποσά στους εαυτούς τους (μέχρι 52.000 ευρώ μισθούς το μήνα!) και στις συνδεδεμένες εταιρείες, οι οποίες ανήκαν στους ίδιους και σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο πόρισμα γινόταν επίσης λόγος για λειτουργικά έξοδα ιδιαίτερα υψηλότερα από τα έσοδα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών ζημιών που μόνο για την περίοδο 2011 – 2014 ξεπερνούσαν τα 11.3 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΠΙ εκπροσωπεί περισσότερους από 14.500 Έλληνες και ξένους πνευματικούς δημιουργούς καθώς και 2.200.000 και πλέον ξένους δημιουργούς μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2

Go to Top