Οι 1000mods κλείνουν τον κύκλο για την προώθηση του «Vultures» με μια μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015. Το rockyourlife.gr επικοινώνησε με τον κιθαρίστα της μπάντας Γιάννη, ο οποίος μίλησε για το τέλος αυτής της περιοδείας, το μέλλον του group αλλά και για το αγαπημένο van των mods που συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα…

Γιάννη καλησπέρα… Από το release show του ΑΝ Club το 2014 για την κυκλοφορία του «Vultures», στο sold out show του Gagarin205, και τώρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα για να κλείσετε τον κύκλο του LP. Αισθάνεστε πως «ψηλώσατε» απότομα;
Σίγουρα για εμάς όλες αυτές οι εμφανίσεις αποτελούν ανταμοιβή των πολλών ωρών επί σκηνής και των ατελείωτων χιλιομέτρων, που έχουμε διανύσει κάνοντας αυτό που γουστάρουμε. Δεν νιώθουμε ότι ψηλώσαμε απότομα, αλλά φαίνεται πώς τελικά κάτι καλό έχει συμβεί!

Όπως είπες, έχετε γράψει αρκετά χιλιόμετρα και πλέον θεωρείστε απο τα έμπειρα group στο είδος. Θεωρείς ωστόσο πως η εμφάνιση σας στο φετινό Rockwave Festival ήταν κάτι ξεχωριστό για την πορεία των 1000mods;
Μόλις είχαμε γυρίσει ζεστοί από μία περιοδεία και πραγματικά το φετεινό Rockwave Festival ήταν μία μοναδική εμπειρία με τόσες χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί την μπάντα. Εμείς ροκάραμε on stage και ήταν ξεκάθαρο νομίζω. Ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τον κόσμο που ήταν εκεί.

Με το επερχόμενο live σας στην Αθήνα ολοκληρώνετε τις εμφανίσεις σας για το «Vultures». Έχετε ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σας; Βρίσκεται στα σκαριά το νέο σας album;
Οι εμφανίσεις μας για το «Vultures» διήρκησαν σχεδόν δύο χρόνια και νιώθουμε ότι ήρθε ή ώρα για κάτι καινούριο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε όσο πιο συστηματικά μπορούμε τις ιδέες που έχουμε για την προπαραγωγή του επόμενου δίσκου.

Το «Super Van Vacation» ήταν μεγάλο σε διάρκεια και με πολλά jams. Το «Vultures» απο την άλλη πιο «γήινο» και πιο προσιτό σε περισσότερο κόσμο. Πως φαντάζεστε την τρίτη full length κυκλοφορία των 1000mods;
Είμαστε μπάντα που αυτό που μας βγαίνει καλύτερα είναι να τζαμάρουμε «γεννώντας» κομμάτια μέσα από αυτό. Όταν μπαίνουμε στο studio να κάνουμε κάτι καινούριο, συνήθως δεν υπάρχει κάποιο πλάνο, όποτε το επιχειρήσαμε αυτό δεν λειτούργησε..

1000mods_inside

Πάμε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Έχετε πει πως μια απο τις πιο σημαντικές «επενδύσεις» που έχετε κάνει σαν μπάντα είναι το βαν σας. Θέλω να μου πεις πως αποφασίσατε να το αποκτήσετε και πως κάνετε τις διαδρομές σας μέσα σε αυτό πιο ευχάριστες;
Το van για εμάς είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι μας. Τους τρείς από τους δώδεκα μήνες της περυσινής χρονιάς τους περάσαμε μέσα σε αυτό…ταξιδεύοντας! Όσον αφορά στο πως κατορθώνουμε να κάνουμε τις διαδρομές ευχάριστες; Σπάμε τα νεύρα ο ένας στον άλλον, έτσι για να περνάει η ώρα (γέλια).

Θα ήθελα να μου πεις μερικά ενδεικτικά ονόματα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που ακούτε όταν βρίσκεστε στον δρόμο.
Όταν είμαστε on the road η μουσική εναλλάσσεται ανάλογα με τα τοπία και την ώρα. Ακούμε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής όπως Earth, Freddy King, Ten Years After… και αυτό μας κρατά σε εγρήγορση, την οποία έχουμε ανάγκη όταν τα χιλιόμετρα βαραίνουν τα βλέφαρά μας και ο προορισμός φαντάζει μακρινός.

Μια πιο προσωπική ερώτηση. Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι και την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία των Eagles Of Death Metal, πως αντέδρασαν οι δικοί σας άνθρωποι; Τι σας είπαν;
Αυτό που συνέβη στο Bataclan είναι τρομακτικό. Οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι γνωρίζοντας ότι συνηθίζουμε να περιοδεύουμε σε πόλεις της Ευρώπης είναι λογικό να εκφράσουν την ανησυχία τους.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι σας που θα θέλατε ο κόσμος να αγαπήσει λίγο παραπάνω; Έχω την αίσθηση πως το «Reverb Of The New World» θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου για αυτό και το ρωτάω.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εμείς δεν έχουμε καταλήξει στο κομμάτι που είναι πιο αδικημένο. Νομίζω ότι ανά περιόδους κάτι αλλάζει και κάθε τραγούδι αποκτά τη δική του αξία και χαίρει της αντίστοιχης προσοχής και ακρόασης.

Πόσο κοντά βρίσκεστε απο το να παρατήσετε τα πάντα και να ασχοληθείτε μόνο με τους 1000mods;
Τι εννοείς το να παρατήσουμε τα πάντα; Θα ήταν πραγματικά η τέλεια λύση αλλά η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν φαίνεται και πολύ εφικτό. Ίδομεν….

Το μεγάλο στοίχημα για τις μπάντες της Ευρώπης είναι η Αμερική. Έχετε κάνει κάποιες επαφές και προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;
Ναι έχουμε ήδη κάνει κάποιες επαφές εκτός Ευρώπης, όχι μόνο με την Αμερική αλλά και με την Αυστραλία καθώς επίσης και την Ιαπωνία.

Εκτός απο το μουσικό κομμάτι, έχετε σκεφτεί και άλλες παραμέτρους που θα μπορούσαν να κάνουν το brand name της μπάντας δυνατότερο ή θεωρείτε πως αυτό δεν είναι δική σας δουλειά;
Το κύριο μέλημά μας είναι να δημιουργούμε μουσική που μας εκφράζει. Σίγουρα όμως και η δυναμική της μπάντας πέρα από το μουσικό στοιχείο είναι κάτι που μας απασχολεί και απαιτεί από εμάς την ανάλογη προσοχή, προσπαθώντας να μην καταναλώνουμε περισσότερο χρόνο προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιάννη ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Κλείσε όπως εσύ θέλεις…
Ευχαριστούμε για την στήριξη του κοινού μας όλα αυτά τα χρόνια. Υποσχόμαστε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να ροκάρουμε όσο αντέχουμε…κυρίως τα αυτιά μας. Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 19/12 , Piraeus Academy 117.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΛΙΚΑΣ
Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.