Οι 1000mods στην πρώτη τους συνέντευξη για την κυκλοφορία του νέου τους album «Repeated Exposure To… «, ρίχνουν άπλετο φως σε όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για ένα συγκρότημα που ανήκει πλέον στην ελίτ του ελληνικού σκληρού ήχου…

Έχω την εντύπωση πως το «Repeated Exposure To… » είναι το βαρύτερο album που έχετε κάνει μέχρι τώρα. Έχετε την ίδια αίσθηση;
Χμ…, θα μπορούσε. Είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη δουλειά που έχουμε κάνει από την άποψη ότι δουλέψαμε πάρα πολύ με τις συνθέσεις και με τους ήχους για κάθε όργανο ξεχωριστά.

Πως ερμηνεύεται ο τίτλος του δίσκου και τι θέλετε να πείτε με αυτόν στον κόσμο;
Δεν κρύβεται κάποιο βαθύτερο νόημα πίσω από τον τίτλο του δίσκου. Είναι απλά ένα σημείο από την επιγραφή που βρίσκεται στη φωτογραφία του εξωφύλλου. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει όταν ακούσει το περιεχόμενο.

Αρκετοί θεωρούν πως ο τρίτος δίσκος είναι και ο πιο σημαντικός στην πορεία ενός συγκροτήματος. Πως το βλέπετε εσείς και πως βιώσατε την διαδικασία ηχογράφησης των νέων τραγουδιών;
Πάντα ο επόμενος δίσκος είναι και ο πιο σημαντικός. Κάθε κυκλοφορία εκφράζει μια περίοδο της μπάντας και για αυτό είναι και μοναδική. Δουλέψαμε αρκετά όσων αφορά την παραγωγή και τους ήχους σε κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Πολλά τραγούδια είναι βασισμένα σε μια αρχική ιδέα την οποία σιγά-σιγά την αναπτύσσαμε. Ηχογραφήσαμε στο δικό μας στούντιο, κάτι το οποίο το κάναμε για πρώτη φορά, και αυτό από μόνο του είναι μια καινούρια εμπειρία.

Ακούγοντας το album, παρατήρησα την δουλειά που έχει γίνει στις φωνητικές μελωδίες. Ειδικά το «Loose» μπορώ να το φανταστώ ως έναν συναυλιακό sing-along ύμνο.
Είναι συλλογικό αποτέλεσμα οι φωνές , όπως και η μουσική. Ασχοληθήκαμε όλοι με όλα με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές και καλές ιδέες. Οπότε είχαμε πάντα την επιλογή να διαλέξουμε τι μας «ακούγεται» καλύτερο.

Σε αντίθεση με το «Vultures» στο «Repeated Exposure To…» δεν υπάρχει κάποιο instrumental κομμάτι. Συνδέεται με το γεγονός πως δουλέψατε πολύ στις φωνητικές μελωδίες που είπαμε και παραπάνω;
Όχι. Ήταν απλά τυχαίο. Δεν μας «έκανε» κάποιο τραγούδι να μείνει χωρίς φωνητικά.

Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη

Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη

Αλήθεια, υπάρχουν κομμάτια που έμειναν έξω από το album;
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξανε πολλά riffs που ηχογραφήθηκαν αλλά τελικά δεν βρήκαν το δρόμο να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο τραγούδι. Αν και υπάρχει ένα κομμάτι πιο jam φιλοσοφίας που τελικά αποφασίσαμε να μην το συμπεριλάβουμε στο δίσκο.

Μιας και δουλέψατε αρκετά μόνοι σας και στο κομμάτι της παραγωγής, τι ήταν αυτό που κάνατε διαφορετικά στο «Repeated Exposure To… » σε σχέση με το «Vultures»;
Πάντα σαν μπάντα θέλουμε να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα σε σχέση με τον ήχο μας και την παραγωγή των κομματιών. Είχαμε πολύ καλό στουντιακό εξοπλισμό στη διάθεση μας και προσπαθήσαμε να τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Δώσαμε πολύ βάση στο performing, ο καθένας στο πόστο του, και όπως σου είπα και προηγουμένως ασχοληθήκαμε και οι 4 μαζί με την παραγωγή του κάθε τραγουδιού ξεχωριστά.

Ο κόσμος έχει ακούσει ήδη το «The Son» με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι άκρως θετικές. Εντωμεταξύ, το βινύλιο εξαντλήθηκε -αν δε κάνω λάθος- μέσα σε 48 ώρες από τη στιγμή που το ανεβάσατε για προ-παραγγελία. Πότε να περιμένουμε την επόμενη κοπή του;
Εξαντλήθηκε η περιορισμένη έκδοση σε 200 λευκά βινύλια. Τα βινύλια -μαύρα 180g- θα κυκλοφορήσουν κανονικά όπως έχουμε ανακοινώσει στις 31 Οκτώβρη.

Για το «Vultures» δε κυκλοφορήσατε κάποιο επίσημο video clip. Στο νέο album υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο; Γενικά, φαίνεται να μην δίνετε και τόσο μεγάλη σημασία στο κομμάτι των videos για αυτό και ρωτάω.
Μας αρέσουνε τα videos που έχουν ουσία. Που η εικόνα έρχεται και δένει με την μουσική. Μέχρι στιγμής , καλώς ή κακώς , δεν έχουμε κάποιο επίσημο video. Είναι στα σχέδια μας να κάνουμε ένα αλλά με κάποιο ειδικό concept. Υπάρχουνε πολλά live videos όμως που μπορεί ο καθένας να δει στο διαδίκτυο.

Στην τελευταία σας συνέντευξη στο rockyourlife.gr κλείνατε τον κύκλο του «Vultures» με τη συναυλία σας στο Piraeus117 Academy. Μίλησε μου για τις επόμενες προγραμματισμένες σας συναυλίες καθώς και για την επερχόμενη εμφάνισή σας στο πρώτο Desertfest Athens, από το οποίο άλλωστε έχετε εμπειρία και στο παρελθόν.
Την πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η ευρωπαϊκή περιοδεία για το «Repeated Exposure To…» για ένα μήνα με τους Monkey3 και τους Moaning Cities μέσω της Sound Of Liberation. Σταθμός θα είναι και το Desertfest στην αθήνα όπως και αυτό της Αμβέρσας  και ανυπομονούμε να παίξουμε τα καινούρια τραγούδια live. Θα είναι φανταστικά πιστεύω, Ειδικά στη Αθήνα γιατί είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φόρα και είναι πολύ σημαντικό για την διάδοση αυτού του ήχου σε ακόμα περισσότερα αυτιά στη Ελλάδα.

Μιλώντας για το Desertfest Athens, θεωρείς πως η Ελληνική του εκδοχή είναι μια δικαίωση για την εγχώρια heavy rock σκηνή στο σύνολό της;
Μπορεί πλέον όλοι να γνωρίζουνε ότι στην Ελλάδα «κάτι συμβαίνει» με τον σκληρό ήχο γενικότερα απλά τώρα και πρακτικά θα δει ο κόσμος ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ποιότητα των συγκροτημάτων και των διοργανώσεων συναυλιών είναι πλέον σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Έχετε εμφανιστεί τόσο σε μεγάλες σκηνές όπως το Rockwave Festival όσο και σε μικρότερους συναυλιακούς χώρους και clubs. Τι από τα δύο προτιμάτε;
Προσωπικά προτιμώ τα πιο κλειστά venues. Σου δίνουν μια αμεσότητα με τον κόσμο. Μια ζεστασιά.

Μιας και ακόμα δεν ξεκινήσατε την περιοδεία για το «Repeated Exposure To…» δε μπορώ να ρωτήσω για κάποια στιγμή που σας έμεινε στο μυαλό από τον δρόμο… Υπάρχει μήπως κάποια ιδιαίτερη στιγμή που βιώσατε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων των νέων σας κομματιών;
Όταν ακούσαμε τον δίσκο ολοκληρωμένο και καταλάβαμε ότι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας έγινε πραγματικότητα.

Ευχαριστώ πολύ για αυτή την κουβέντα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο album. Κλείστε όπως εσείς θέλετε…
Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στηρίζουνε και μας βοηθάνε και σε όλους τους fans που είναι δίπλα μας και κάνουνε τα live shows μας αξέχαστα.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΛΙΚΑΣ
Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.