ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη Holy Monitor: Γνωρίστε το κινηματογραφικό ambient μουσικό περιβάλλον της κολεκτίβας από την Αθήνα.

Οι Holy Monitor παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το ομώνυμο ντεμπούτο τους και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Στέφανο και τον Γιώργο για τη δημιουργία της μπάντας, τη διαδικασία σύνθεσης του album αλλά και για το μέλλον αυτού του project. Αρχικά θα ήθελα να μάθω πως προέκυψε…

Οι Holy Monitor παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το ομώνυμο ντεμπούτο τους και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Στέφανο και τον Γιώργο για τη δημιουργία της μπάντας, τη διαδικασία σύνθεσης του album αλλά και για το μέλλον αυτού του project.

Αρχικά θα ήθελα να μάθω πως προέκυψε η ανάγκη για την δημιουργία των Holy Monitor, παρά την παράλληλη ενασχόλησή σας με άλλα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής;
Οι Holy Monitor ξεκίνησαν ως studio project. O Στέφανος μου ζήτησε να του κάνω παραγωγή σε κάποιες ιδέες που έφερε ως demos. Δουλέψαμε μαζί και ηχογραφήσαμε οι δυο μας 7 κομμάτια που πλαισίωσαν τα δυο μας πρώτα EPs. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ περισσότερο από θετική και ταυτόχρονα δεχτήκαμε πολλές προτάσεις για live, χωρίς καν να υπάρχει η μπάντα. Όταν η Primitive Music μας πρότεινε να παίξουμε στο An Club με τους Warlocks αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το πενταμελές αυτό σχήμα, με το οποίο θα παρουσιάσουμε και τον δίσκο μας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Death Disco. Μαζί με εμένα και τον Στέφανο είναι ο Άλεξ Μπόλπασης στο μπάσο, ο Βαγγέλης Μήτσης στα πλήκτρα και ο Δημήτρης Δουμούλιακας στα τύμπανα.

Κάποια από τα κομμάτια του album υπάρχουν και στα 2 EPs που κυκλοφορήσατε το 2015. Το υπόλοιπο υλικό μέσα σε πόσο διάστημα το γράψατε και το ηχογραφήσατε;
Το υλικό για το album επιλέχθηκε μέσα από ένα σύνολο 15 κομματιών που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2016. Τα παιδιά από την Primitive Music και την Blackspin Records, που συνεργάζονται πάνω στην κυκλοφορία του debut μας, πρότειναν να συμπεριλάβουμε και κάποια αγαπημένα τους κομμάτια από τα 2 EPs, οπότε τα ξαναηχογραφήσαμε για να τηρηθεί ομοιομορφία.

Στο review του album παρομοίωσα τον ήχο σας με αυτόν των Moon Duo, Tame Impala και Kikagaku Moyo. Συμφωνείτε με αυτό; Ποιες είναι οι κυριότερες μουσικές επιρροές των Holy Monitor;
Αυτό που προσπαθούμε να είναι να δημιουργούμε ένα κινηματογραφικό ambient μουσικό περιβάλλον με sci-fi στοιχεία και να το συνδυάζουμε με δυνατό κιθαριστικό ήχο. Είναι μια ανάμιξη των πλήκτρων με τις ηλεκτρικές κιθάρες και το επαναλαμβανόμενο, εμμονικό rhythm section.

Αρκετοί τίτλοι τραγουδιών στο album έχουν αρχαίες Ελληνικές μυθολογικές αναφορές (“Halcyon”, «Nemesis», «Αφροδίτη», «Icarus»). Πως και σας βγήκε αυτό; Γενικότερα, πως προσεγγίσατε στιχουργικά τον δίσκο;
Η θεματολογία του δίσκου στο μεγαλύτερό του μέρος έχει να κάνει με την αστρονομία και τη σύνδεσή της με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Συνέβη μάλλον κάπως μόνο του, μιας και ο ήχος της μπάντας παραπέμπει σε αντίστοιχη θεματολογία.

Μιας και πιάσαμε τα 2 EPs… υπάρχει περίπτωση να τα δούμε να κυκλοφορούν και σε βινύλιο κάποια στιγμή;
Κυκλοφόρησαν μαζί σε μια κασέτα από την αμερικάνικη Ongakubaka Records και τρία από τα εφτά κομμάτια είναι όπως είπαμε και στο LP, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Υπάρχουν σχέδια για κάποιο video clip μέσα από το «Holy Monitor»;
Προς το παρόν υπάρχουν videos από ανθρώπους που τους άρεσε η μουσική μας και πήραν την ωραία πρωτοβουλία να δημιουργήσουν.

Βλέπετε τους Holy Monitor ως μια παράλληλη δραστηριότητα για εσάς ή ως μια full-time μπάντα;
Για εμάς οι Holy Monitor είναι ένα μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και ένα ελεύθερο πεδίο δημιουργίας.

Άρα υποθέτω πως υπάρχουν σχέδια και για ένα δεύτερο album… Υπάρχουν έτοιμες ιδέες ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;
Ήδη έχουμε ξεκινήσει sessions με νέο υλικό που λειτουργούν σε νέα βάση. Στήνουμε το gear μας στο Artracks Studio. Ο Άλεξ μας ηχογραφεί και μετά δουλεύουμε σε post production και μίξεις. Όπως πάμε θα έχουμε αρκετό υλικό για νέο album πολύ σύντομα. Η συνεργασία μας μέχρι τώρα με Primitive και Blackspin είναι άψογη και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τα visual effects και γενικότερα το light show είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωντανές εμφανίσεις psych groups. Εσείς έχετε επενδύσει καθόλου σε αυτό;  
Ο καλός μας φίλος Αζαρίας έχει αναλάβει το κομμάτι αυτό. Μπορείς να του δώσεις δυο λεντάκια και ένα smoke machine και να δημιουργήσει χολιγουντιανό light show.

Κλείνοντας, δώστε μας μια ιδέα αυτών που θα δούμε ζωντανά στην live παρουσίαση του δίσκου σας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.
Θα ακούσετε όλο το ντεμπούτο μας μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια από τα πρώτα μας EPs. Τις εκπλήξεις δεν τις αποκαλύπτουμε. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία!

Οι Holy Monitor στο Facebook
Η σελίδα των Holy Monitor στο Bandcamp

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from TOP STORIES

Go to Top