Έχοντας πίσω τους πάνω από 10 χρόνια πορείας, οι Madleaf με το τελευταίο τους album «House Of Lust» έβαλαν τις βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον και το rockyourlife.gr επικοινώνησε μαζί τους για μια συνέντευξη γύρω από το παρών και το μέλλον του group.

Μετράτε 12 χρόνια μουσικής πορείας. Πως έχετε δει να αλλάζει ο ήχος σας από την αρχή της καριέρας σας ως και σήμερα;
Ο ήχος θαρρώ να ομολογήσω πως έχει αλλάξει σε μεγάλη βαθμίδα λόγω της προσθήκης των νέων μελών! Κάθε μουσικός φέρνει στο συγκρότημα και τα δικά του προσωπικά βιώματα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σπουδαία και τολμηρή ηχητική μυσταγωγία.

Έχοντας βρει μια μόνιμη και ιδανική σύνθεση της μπάντας, ποιος απο όλους εσάς θα λέγατε ότι είναι ο βασικός «συνδετικός κρίκος» των Madleaf ως χαρακτήρας και γιατί;
Αγαπητή Ντέμη, θεωρούμε πως ο μηχανισμός των Madleaf λειτουργεί ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή που αποτελείται από συμπαγή και συνάμα λαδωμένα γρανάζια. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, έχει σαν αποτέλεσμα τον συνδετικό κρίκο των Madleaf να αποτελεί το σύνολο και όχι η μονάδα.

Το τελευταίο σας album «House of Lust» απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Αυτό σας αγχώνει καθόλου, μιας και οι προσδοκίες των fans μεγαλώνουν;
Δε μας αγχώνει τίποτα. Μεγάλη μας χαρά και τιμή η θετική ανταπόκριση. Στόχος μας είναι η μουσική παραγωγική διαδικασία που θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία του τρίτου μας album.

Σε σύγκριση με το «Sinners», η νέα σας δουλειά είναι ωριμότερη και η προσθήκη δεύτερης κιθάρας ενίσχυσε τη δυναμική των κομματιών. Σε τι άλλο διαφοροποιείται από το πρώτο album και έχετε κατά νου να διατηρήσετε το ίδιο μουσικό ύφος (με στοιχεία rock, metal, grunge, stoner) και στο μέλλον;
Υπάρχουν τεράστιες διαφορές από το πρώτο album σε διάφορες κατηγορίες, όπως στο θέμα της μουσικής παραγωγής, ενορχήστρωσης και στιχουργικής προσέγγισης! Ο βασικός λόγος είναι φυσικά η προσθήκη των συγκεκριμένων μουσικών που αγκάλιασαν τις αρχές και το όραμα της μπάντας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική περάτωση του συγκεκριμένου μουσικού έργου.

Ακούγοντας κάποιος τα κομμάτια σας θα διακρίνει το πάθος τόσο στο παίξιμο όσο και στη φωνή ερμηνευτικά. Από που πηγάζει όλο αυτό; Ποια καθημερινά πράγματα και συνήθειες φορτίζουν με ενέργεια τις μπαταρίες σας;
Κύρια πηγή έμπνευσης μας είναι το αέναο ψέμα που έχει κατακλύσει την ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της ψυχοπνευματικής καλλιέργειας. Δεν υπάρχει δυνατότερο ερέθισμα για μας.

Ποια είναι τα σχέδια σας για μέσα στο καλοκαίρι; Έχετε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις; Κι αν ναι, που θα σας δούμε;
Είμαστε έτοιμοι και συνάμα διψασμένοι για ζωντανές εμφανίσεις. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και επίσημα μέσα από την ιστοσελίδα μας το καλοκαιρινό πρόγραμμα μας.

Πως αισθάνεστε μετά από κάποιο live και πόσο σημαντική είναι για εσάς η άμεση επαφή με το κοινό;
Μετά το live αισθανόμαστε μια πληρότητα και συνάμα μια εμβόλιμη αρμονική ευεξία. Το κοινό έχει την απαίτηση να δει κάτι εντυπωσιακό και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας τη διαδραστική επαφή μαζί τους.

MadleafinsideΠότε σκοπεύετε να μπείτε στο στούντιο για τη δημιουργία νέου υλικού;
Θεωρούμε πολύ σύντομα! Είμαστε μια μουσικά διψασμένη ομάδα έτοιμη για νέες μουσικές δημιουργίες.

Υπάρχουν πολυάριθμες ελληνικές μπάντες οι οποίες διεκδικούν μια θέση ψηλά στις καρδιές των φίλων της μουσικής και στο χάρτη της δισκογραφίας. Σας τρομάζει αυτό; Βλέπετε τα υπόλοιπα εγχώρια σχήματα ανταγωνιστικά; Και υπάρχει άραγε κάποιο που να θαυμάζετε τόσο που θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή μαζί του;
Είμαστε λάτρεις της Ελληνικής σκηνής και συγκεκριμένα της underground σκηνής! Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε. Έχουμε ξεχωρίσει αμέτρητες μπάντες από διάφορα μουσικά ιδιώματα. Η ελληνική σκηνή ροκάρει και το ξέρει πολύ καλά!

Όταν αποχώρησαν ο Δημήτρης και ο Γιώργος από την αρχική σύνθεση της μπάντας, σκεφτήκατε πως ίσως τα πράγματα για την μπάντα να μην εξελιχθούν όπως τα θέλετε;
Ήταν σίγουρα μια δύσκολη στιγμή, αυτό όμως δεν αποτέλεσε το κύκνειο άσμα. Έδωσε δύναμη, ορμή και φυσικά πίστη για την εύρεση νέων μελών και τη δημιουργία νέας μουσικής.

Ισχύει ότι η έμπνευση του ονόματός σας προέκυψε όταν κάποιοι από εσάς καθώς βρισκόσασταν σε ένα tattoo studio παρατηρήσατε ταυτόχρονα την πτώση του τελευταίου φύλλου από ένα παλιό δέντρο; Κι αν έπρεπε σήμερα όλοι σας να «χτυπήσετε» ένα τατουάζ (όλοι το ίδιο) πέρα από το όνομα σας τι θα ήταν αυτό;
Ισχύει!! Είσαι διαβασμένη (γέλια)… η μπάντα έχει μια αγάπη στις ψαροταβέρνες και συγκεκριμένα στην φανταστική υπερτροφή… τη λακέρδα! Μια λακέρδα λοιπόν θα ήταν εντυπωσιακή ως tattoo.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας στόχος από δω και πέρα επαγγελματικά;
Να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, αγαπημένοι και μονιασμένοι ως μπάντα.

MadleafcoverLP
ΝΤΕΜΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ
Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.