ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη: SUMA: «Ελάτε στο Smoke The Fuzz Fest να περάσετε μαζί μας το πιο heavy Σάββατο που έχετε ζήσει ποτέ»

Οι Σουηδοί doomsters SUMA λίγες ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή του Gagarin205 για την εμφάνισή τους στο Smoke The Fuzz Fest – Fall Of Doom Edition μιλάνε στο rockyourlife.gr για το νέο τους album και μας υπόσχονται ένα πολύ heavy Σαββατόβραδο. Καλησπέρα από την Αθήνα… Έχουν περάσει 6 χρόνια από…

Οι Σουηδοί doomsters SUMA λίγες ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή του Gagarin205 για την εμφάνισή τους στο Smoke The Fuzz Fest – Fall Of Doom Edition μιλάνε στο rockyourlife.gr για το νέο τους album και μας υπόσχονται ένα πολύ heavy Σαββατόβραδο.


Καλησπέρα από την Αθήνα… Έχουν περάσει 6 χρόνια από την κυκλοφορία του «Ashes». Νιώθετε πως με το νέο σας album θα χρειαστεί να «συστηθείτε» ξανά στον κόσμο;
Όχι καθόλου, μιας και δεν είχαμε ποτέ χαθεί. Μας πήρε βέβαια καιρό να κυκλοφορήσουμε κάτι εξαιτίας συγκεκριμένων λόγων και σίγουρα δεν έχουμε περιοδεύσει όσο θα θέλαμε, αλλά κάναμε κάποιες εμφανίσεις στην Ευρώπη το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καινούριος κόσμος μας ανακαλύπτει συνέχεια παρόλο που δεν έχουμε κυκλοφορήσει ένα full length album για 5 – 6 χρόνια. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις νέα πρόσωπα σε μέρη που έχουμε παίξει ξανά. Ανυπομονούμε να βγούμε ξανά στον δρόμο με το νέο album μας. Είμαστε και εμείς πολύ εκστασιασμένοι για αυτή τη νέα μας κυκλοφορία και θα είναι υπέροχο όταν θα κυκλοφορήσει επίσημα το album τον επόμενο μήνα (σ.σ: Το «The Order Of Things» κυκλοφορεί επίσημα στις 11 Οκτωβρίου).

Βλέπετε το «The Order Of Things» σαν το επόμενο λογικό βήμα στην καριέρα σας ή ως το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τους SUMA;
Κάθε νέα αρχή σε παίρνει μαζί της και μαζί της εξελίσσεις την προσωπικότητα και την ύπαρξή σου, όμως πάντα θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος… ο εαυτός σου. Για εμάς είναι μια φυσική εξέλιξη… The order of things.

Μέχρι τώρα ο κόσμος έχει ακούσει μονάχα ένα νέο κομμάτι μέσα από το album, το «Bait For Maggots». Ποιά είναι τα νέα στοιχεία που φέρνετε σε αυτόν τον δίσκο σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;
Δεν έχουμε προσθέσει κάτι νέο. Έχουμε προσεγγίσει βέβαια κάπως διαφορετικά τις συνθέσεις μας σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που σκεπτόμαστε, ενώ βάλαμε και λίγα περισσότερα samples. Θα δούμε που θα μας πάει αυτό.

Τα νέα κομμάτια προέκυψαν μετά από τζαμαρίσματα; Αλήθεια πότε συνθέσατε το υλικό για το album;
Δουλέψαμε και τώρα όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, βάζοντας φυσικά και κάποια νέα στοιχεία. Επιπλέον, τώρα έχουμε περισσότερα μέσα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε στη μουσική μας από ότι είχαμε 15 χρόνια πριν. Το πρώτο κομμάτι που γράψαμε ήταν το «Bait For Maggots» και μάλιστα την πρώτη φορά που το παίξαμε ήταν στην τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα 2 χρόνια πριν. Τα υπόλοιπα κομμάτια του album γράφτηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Αυτό θα είναι το πρώτο album που κυκλοφορείτε σαν τετράδα. Πως νιώθετε για αυτό; Αισθάνεστε πως έχετε δέσει έτσι περισσότερο μουσικά αλλά και σαν προσωπικότητες;
Για μας δεν έχει διαφορά και νιώθουμε όπως και πριν, όταν είχαμε τραγουδιστή. Δεν υπάρχει φυσικά κάτι εναντίον του και πραγματικά το ταξίδι μας μαζί ήταν υπέροχο. Απλά τα πράγματα έγιναν έτσι. Τον αγαπάμε πολύ όμως.

Θα θέλατε να μου πείτε κάποια πράγματα και για τον τίτλο του album;
Ο τίτλος μας κόλλησε όταν ηχογραφούσαμε το «Ashes». Ουσιαστικά θέλουμε να τονίσουμε την ασημαντότητα που έχει ο άνθρωπος μέσα στον χρόνο και απέναντι στις δυνάμεις της μητέρας Γης.

Για ακόμα μια φορά επιλέξατε να συνεργαστείτε με τον Billy Anderson. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;
Όταν ηχογραφήσαμε τα «Let The Churches Burn» και «Ashes» φέραμε τον Billy στη Σουηδία, αλλά τώρα πήγαμε εμείς στο Portland. Διάλεξε αυτός ένα studio που ταίριαζε στις προδιαγραφές και εκεί μέναμε και ηχογραφούσαμε, κάτι που ήταν πολύ βολικό. Περάσαμε υπέροχα και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι με το τελικό αποτέλεσμα. Αγαπάμε τον Μάγο Billy!

Επισκέπτεστε την Ελλάδα για τρίτη φορά. Θα παίξετε υλικό κυρίως μέσα από το επερχόμενο album σας ή και παλιότερα κομμάτια;
Τα περισσότερα από τα κομμάτια θα είναι μέσα από το «The Order Of Things» αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια παλιότερα.

Θα μοιραστείτε τη σκηνή με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής. Πως νιώθετε που οι SUMA αποτελούν μέρος αυτού του εξαιρετικού festival;
Θα είμαστε και εμείς όπως οι άλλες μπάντες. Είναι υπέροχο να συναντιέσαι με παλιούς φίλους και να γνωρίζεις νέους. Το line-up που έφτιαξε η Ελίνα και η Smoke The Fuzz είναι καυτό. Ανυπομονούμε πραγματικά!

Εκτός από την συμμετοχή σας στο Smoke The Fuzz Fest, τι άλλες εμφανίσεις έχετε προγραμματίσει για να προωθήσετε το νέο σας album;
Θα ξεκινήσουμε μια Ευρωπαϊκή περιοδεία στις αρχές Νοεμβρίου και θα παίξουμε σε Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστρία ενώ θα δώσουμε και ένα ή δυο shows στη Σουηδία, πριν και μετά την περιοδεία. Αυτή την περίοδο προγραμματίζουμε την περιοδεία και τα shows μας για την ερχόμενη άνοιξη.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα μας. Οι τελευταία λέξη σε εσάς…
Ελάτε στο Smoke The Fuzz Fest να περάσετε μαζί μας το πιο heavy Σάββατο που έχετε ζήσει ποτέ. Θα είναι ένα επικό live. Ελάτε!!!

sumaroachinside

fallofdoomposter

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from TOP STORIES

Go to Top