ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη: Tuber

Με τους Σερραίους post rockers Tuber να κλείνουν τον κύκλο του «Desert Overcrowded» με μια ακόμα εμφάνιση στην Αθήνα, το rockyourlife.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Γεροστάθο για μια συνέντευξη με αναφορές στα επόμενα σχέδια και βήματα του συγκροτήματος, καθώς και για το νέο album, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.…

Με τους Σερραίους post rockers Tuber να κλείνουν τον κύκλο του «Desert Overcrowded» με μια ακόμα εμφάνιση στην Αθήνα, το rockyourlife.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Γεροστάθο για μια συνέντευξη με αναφορές στα επόμενα σχέδια και βήματα του συγκροτήματος, καθώς και για το νέο album, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Γιάννη καλησπέρα… Επιστρέφετε στο ΑΝ στις 29 Ιανουαρίου για μια ακόμα εμφάνιση. Πως προέκυψε αυτό το δεύτερο live μπροστά στο κοινό της Αθήνας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
Έχουν περάσει 8 μήνες απο την τελευταία μας εμφάνιση στο ΑΝ, οπότε δε μας φαίνεται και τόσο σύντομο αυτό το διάστημα. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για όσους θα ήθελαν να μας ξαναδούν ζωντανά. Πέραν αυτού, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δυναμική της μπάντας δεν έχει εξαντληθεί στις προηγούμενες μας εμφανίσεις. Κάθε live αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για εμάς και μια καλή ευκαιρία, νομίζω, για όσους δε μας έχουν δει ζωντανά, να το κάνουν.

Τώρα που ο κύκλος για το «Desert Overcrowded» κλείνει, είστε ευχαριστημένοι απο την ανταπόκριση του κόσμου;
Ναι, αρκετά. Η ανταπόκριση στο «Desert Overcrowded» μας ώθησε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και επιμέλεια. Μας έδωσε, ακόμα, τη δυνατότητα να παίξουμε ζωντανά τη μουσική μας σε νέους τόπους και την ευκαιρία να οργανώσουμε την πρώτη μας περιοδεία στην Ευρώπη.

Υπάρχει κάτι που αν γυρίζατε το χρόνο πίσω θα αλλάζατε στο «Desert Overcrowded»;
Πολλά, προφανώς! Αλλά αυτό είναι κάτι που, νομίζω, ότι ισχύει γενικά, όταν κάποιος «κοιτά» προς τα πίσω. Είναι φυσικό ο χρόνος και η εμπειρία που μας δίνει να αλλάζουν τις αντιλήψεις και τις προτιμήσεις μας. Αλλά απο την άλλη, όσα κάναμε, ως τώρα, ανταποκρίνονται στις ικανότητες και δυνατότητές μας μια δεδομένη, χρονικά, στιγμή, οπότε η όποια αναθεώρησή τους έχει νόημα μόνο ως μια ανάγνωση κάποιων λαθών ή αδυναμιών μας στα πλαίσια μιας συνεχόμενης προσπάθειάς μας για το καλύτερο δυνατό.

Πόσο δύσκολο είναι για σας να παρακολουθείτε την πιάτσα απο μια επαρχιακή πόλη όπως οι Σέρρες;
Δε βλέπουμε καμία δυσκολία σε αυτό. Ούτε αυτό που κάνουμε εξαρτάται ή βασίζεται στο να παρακολουθούμε την πιάτσα. Οι χιλιομετρικές, εξάλλου, αποστάσεις στη χώρα μας είναι μικρές και η επικοινωνία που μπορούμε να έχουμε με τον χώρο και τον κόσμο της μουσικής άμεση.

Έχουμε σχεδόν καταλήξει στα κομμάτια του επόμενου μας δίσκου

Η επιτυχία που σημείωσε το «Desert Overcrowded» σας έχει γεμίσει με πίεση; Αρκετοί πιστεύουν πως το δεύτερο album είναι και το σημαντικότερο. Εσείς πως το βλέμετε;
Σχετικό. Υπάρχουν μουσικοί με διαρκώς εξελικτική ή ανοδική πορεία, άλλοι που τυχαίνουν αναγνώρισης απο την πρώτη στιγμή και άλλοι που, διαρκώς, προσπαθούν για το καλύτερο, ανεξαρτήτου επιτυχίας. Ειδικά στον χώρο που κινούμαστε, η έννοια της επιτυχίας είναι αρκετά σχετική, όταν μάλιστα δεν υπάρχει μια σταθερά – όπως είναι η κατ επάγγελμα ενασχόληση με τη μουσική – για να την μετρήσει. Οπότε δεν υπάρχει και η αντίστοιχη πίεση που να την συνοδεύει.

Μιλώντας για δεύτερο album… έχετε συνθέσει καθόλου νέο υλικό; Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η νέα σας δισκογραφική δουλειά;
Ναι έχουμε, σχεδόν, καταλήξει στα κομμάτια του επόμενου δίσκου και δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Σκοπός μας είναι να μπούμε στο studio και να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο μέσα στο 2016.

Θεωρείτε πως οι εμφανίσεις σας στο εξωτερικό και η αλληλεπίδραση που είχατε με άλλες μπάντες εκτός Ελλάδας έχουν επηρεάσει τον τρόπο που συνθέτετε το υλικό σας αλλά και τη γενικότερη παρουσία σας ως συγκρότημα;
Τον τρόπο που συνθέτουμε όχι. Μπορεί να επηρεάσει, όμως, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε το υλικό μας για να το παρουσιάσουμε ζωντανά. Προσπαθούμε να παρακολουθούμε κάθε νέο για εμάς στοιχείο, το πως είναι στημένη μια μπάντα, τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιεί, το σύνολο της παραγωγής και το τι απαιτείται για να οργανωθεί ένα καλό event εν γένει.

Κατά καιρούς έχετε δηλώσει πως θα σας ενδιέφερε να γράψετε ένα κομμάτι με στίχους. Πόσο κοντά είναι αυτή η στιγμή για τους Tuber;
Έχουμε γράψει κομμάτια με στίχο αλλά είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί χρόνο για να υλοποιηθεί, που αυτή τη στιγμή, δυστυχώς δεν έχουμε.

Για μια instrumental post rock μπάντα τα visual effects πολλές φορές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωντανές εμφανίσεις. Οι Tuber πόσο έχουν επενδύσει σε αυτό;
Δεν είναι απαραίτητο αυτό που λες. Έχουμε παρακολουθήσει εμφανίσεις μεγάλων συγκροτημάτων του χώρου εν τη απουσία των visual effects και με κλειστά τα μάτια. Εξαρτάται απο το πως θέλεις να στήσεις μια ζωντανή εμφάνιση, την παραγωγή που σε συνοδεύει, την σκηνή στην οποία παίζεις κ.ο.κ. Εμείς δεν έχουμε επενδύσει καθόλου σε αυτό το κομμάτι, ως τώρα. Είναι, ωστόσο, στη σκέψη μας εδώ και αρκετό καιρό και θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε στα πλαίσια της παρουσίασης του επόμενου μας δίσκου.

Γιάννη φτάσαμε στο τέλος. Τι μπορείτε να υποσχεθείτε στον κόσμο που θα σας απολαύσει ζωντανά ξανά στη σκηνή του ΑΝ;
Ότι θα έχουμε την καλύτερη δυνατή ενέργεια και διάθεση για να περάσουμε όλοι μαζί μια ωραία βραδιά.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top