Με κεκτημένη ταχύτητα απο την κυκλοφορία του πολύ αξιόλογου πρώτου τους album «Earths Collide», οι Αθηναίοι post rockers we.own.the.sky παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο rockyourlife.gr και δίνουν απαντήσεις για τα νέα τους τραγούδια, τα γεμάτα ενέργεια live τους και τα σχέδια που έχουν για το μέλλον…

Αρχικά συγχαρητήρια για το «Earths Collide». Πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο. Βάλατε ήδη τον πήχη πολύ ψηλά για τις μελλοντικές σας κυκλοφορίες…
Ευχαριστούμε πολύ! Θέλαμε με το «Earths Collide» να πάμε τη μουσική μας ένα βήμα παραπέρα, οπότε εργαστήκαμε πολύ σκληρά σε όλους τους τομείς, από την συγγραφή των κομματιών, μέχρι την ηχογράφηση και το post-production. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά μας.

Πως κύλησε ο χρόνος απο το EP «The Glass/Nails» μέχρι και την κυκλοφορία του «Earths Collide»;
Το «The Glass/Nails EP» αποτέλεσε κατά κάποιον τρόπο το βάπτισμα του πυρός για εμάς, μιας και η όλη εμπειρία της ηχογράφησής του ήταν κάτι αρκετά πρωτόγνωρο για την μπάντα. Αφότου κυκλοφόρησε, το στηρίξαμε με πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα, είτε δικές μας, είτε ως support σε ξένα σχήματα (όπως το live με τους Caspian τον Γενάρη του 2014). Παράλληλα, γράφαμε το υλικό για το επερχόμενο LP, το οποίο και έμελλε να είναι το «Earths Collide».

Αλήθεια πως προέκυψε η συνεργασία με τον Jens Bogren;
Ο Jens προέκυψε ως επιλογή κατόπιν προτάσεως του τεχνικού του ήχου μας, του Άλεξ Κετεντζιάν, ο οποίος επιμελήθηκε και το mixing του δίσκου και γενικώς τον θεωρούμε το 6ο μέλος των we.own.the.sky. Όπως προανέφερα, θέλαμε να ανεβάσουμε τον πήχη και το να συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο καταξιωμένο στον χώρο, θα εξασφάλιζε την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Εκτός των άλλων, είναι τιμή μας να έχουμε στα credits του δίσκου μας ένα όνομα που ουσιαστικά έχει χτίσει την ευρωπαϊκή metal σκηνή, με συνεργασίες όπως Opeth, Katatonia, Amon Amarth, At the Gates και δεν συμμαζεύεται.

«Earths Collide» λοιπόν… γιατί τιτλοφορήσατε έτσι το ντεμπούτο σας; Έχετε κάτι στο μυαλό σας;
Σε γενικές γραμμές, θεωρούμε άσκοπο το να εξηγήσουμε την ιστορία πίσω από έναν τίτλο δίσκου ή κομματιού, καθότι προτιμούμε ο ακροατής να δώσει ο ίδιος τη δική του ερμηνεία. Είναι εξ άλλου μια δυνατότητα που συνάδει και με τη φύση αυτής της μουσικής, μιας και δεν υπάρχουν στίχοι που να σε «καθοδηγούν». Παρόλα αυτά, για εμάς έχει συγκεκριμένη σημασία. Αναφέρεται σε όλες αυτές τις συγκρούσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, με τις οποίες έχουμε έρθει αντιμέτωποι κατά τη διαδικασία δημιουργίας του album, αλλά και ως μπάντα γενικότερα, αυτά τα 5 χρόνια.

WeOwn1

Διαβάζω κάποιους τίτλους κομματιών σας. «Penny For Your Thoughts», «yodatrainschewbacca»… τι θέλει να πει ο ποιητής;
Ισχύει ό,τι και παραπάνω. Οι τίτλοι μας είναι ως επί το πλείστον αφαιρετικοί και τυχαίοι και θα θέλαμε ο καθένας να δώσει τη δική του επεξήγηση (αν υπάρχει τέτοια). Θα πω μόνο ότι είμαστε ένθερμοι Star Wars fans.

Το album κυκλοφορεί προς το παρόν ψηφιακά. Σε φυσική μορφή πότε θα το έχουμε στα χέρια μας και σε τι format;
Αυτή τη στιγμή το «Earths Collide» είναι διαθέσιμο ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας του bandcamp, στο weownthesky.bandcamp.com. Στις αρχές του 2016 έχουμε προγραμματίσει την φυσική κυκλοφορία του, σε CD και βινύλιο. Θα υπάρξει εκτενής ανακοίνωση μόλις διευθετηθούν όλα τα διαδικαστικά και γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Θεωρείτε πως η μουσική σας είναι πιο κοντά στο post ή το πειραματικό ύφος της rock; Στο «Earths Collide» τα ambient στοιχεία είναι αρκετά.
Σίγουρα έχουμε ως εφαλτήριο το post-rock, ευρέως νοούμενο, αλλά πλέον βλέπουμε τη μουσική μας υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, εν συγκρίσει φερ ειπείν με τις μέρες του «Glass/Nails EP». Επίσης, σίγουρα μας αρέσουν τα ambient ηχοτοπία, αλλά στο «Earths Collide» δώσαμε παραπάνω έμφαση σε πιο σκληρούς ήχους. Γενικώς, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αυτοαναφερόμαστε στη μουσική μας ως εύπεπτο ορχηστρικό metal για ραγισμένες καρδιές. Ή κάτι τέτοιο.

Οι ζωντανές σας εμφανίσεις είναι γεμάτες ενέργεια. Έχετε στα σχέδια σας κάποιες ζωντανές εμφανίσεις ενδεχομένως και εκτός συνόρων;
Αυτήν την περίοδο κανονίζουμε επιτέλους το πρώτο μας ελληνικό tour, για τις αρχές του 2016. Όσον αφορά το εξωτερικό, είναι κάτι που σίγουρα μας ενδιαφέρει πολύ, αλλά δεδομένου ότι είναι ένα αρκετά ζόρικο εγχείρημα, θα καθυστερήσει λιγάκι ακόμα. Στόχος μας πάντως είναι να κάνουμε άνοιγμα προς Ευρώπη μέσα στο δεύτερο μισό της ερχόμενης χρονιάς.

Αρκετές post μπάντες θεωρούν πως αναπόσπαστο μέρος του show τους είναι τα visual effects. Έχετε δουλέψει καθόλου και προς αυτή την κατεύθυνση;
Για να είμαι ειλικρινής το ζήτημα μάς έχει απασχολήσει λίγο στο παρελθόν και μάλιστα έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια visuals κατά καιρούς, αλλά καταλήξαμε αυθόρμητα στο ότι δεν τα θεωρούμε τόσο απαραίτητα για αυτό που θέλουμε να περάσουμε σαν μπάντα στις live εμφανίσεις. Θεωρούμε για παράδειγμα πολύ πιο ενδιαφέρον το να έχουμε ένα ιδιαίτερο light show, παρά visuals στο background, τα οποία μάλιστα χρειάζονται και έναν όμορφο και μεγάλο χώρο για να ‘φανούν’ πραγματικά.

Οι we.own.the.sky που αισθάνονται πιο άνετα; Στο studio ή στη σκηνή;
Θεωρώ ότι όλα τα κομμάτια του να είσαι σε μια μπάντα, έχουν το καθένα το δικό τους, ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σίγουρα όμως στη σκηνή είναι που φαίνεται η πραγματική της αξία και εκεί που υπάρχει η ουσιαστική και έμπρακτη αλληλεπίδραση της με το κοινό. Το συναίσθημα του να βλέπεις ανθρώπους να ταξιδεύουν με τη μουσική σου είναι απερίγραπτο και από τα πιο επικερδή για έναν μουσικό.

Φαντάζομαι πως θα σας έχουν ρωτήσει ξανά. Γιατί υπάρχουν οι τελείες ανάμεσα στις λέξεις του ονόματός σας;
Οι τελείες ήταν (άλλη μία) τυχαία επιλογή. Έγινε από τον Άλεξ, τον κιθαρίστα μας, όταν έφτιαχνε την αφίσα για το πρώτο μας headline live, πίσω στο μαγικό 2011 και το Κ44. Μας άρεσε οπτικά και κρατήσαμε σαν στυλιστική επιλογή το όνομα της μπάντας με μικρά γράμματα και τελείες ανάμεσα.

WeOwn2
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΛΙΚΑΣ
Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Leave a Reply

  • (not be published)