ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη Yellow Devil Sauce: «Η Σάλτσα κρύβει σκοτάδι μέσα της, αλλά και μια pop αισθητική»

Οι Yellow Devil Sauce έπειτα από δισκογραφική απουσία τεσσάρων ετών επανέρχονται με το νέο τους album «Zulu», το οποίο και θα παρουσιάσουν ζωντανά στο Αθηναικό κοινό την Πέμπτη 24 Μαΐου. Το rockyourlife.gr άρπαξε την ευκαιρία και μίλησε με τον Αλέξη και τον Γιώργο για το νέο album, αλλά και την…

Οι Yellow Devil Sauce έπειτα από δισκογραφική απουσία τεσσάρων ετών επανέρχονται με το νέο τους album «Zulu», το οποίο και θα παρουσιάσουν ζωντανά στο Αθηναικό κοινό την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Το rockyourlife.gr άρπαξε την ευκαιρία και μίλησε με τον Αλέξη και τον Γιώργο για το νέο album, αλλά και την γενικότερη φιλοσοφία της μπάντας για την μουσική που υπηρετεί.

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές… Τι θέλει να πει ο ποιητής με τον τίτλο «Zulu»;
Αλέξης: Το Zulu είναι το γράμμα Ζ στο φωνητικό αλφάβητο, όπως επίσης και μια αναφορά σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε πρόωρα και το όνομα του άρχιζε από αυτό το γράμμα.

Αφήνετε ένα σχετικό κενό ανάμεσα στις δισκογραφικές σας δουλειές. Θέλεις να μου πεις τι έχει αλλάξει στους Yellow Devil Sauce από το «Right Under Your Nose» του 2014 ως σήμερα;
Γιώργος: Eίμαστε οι ίδιοι τρείς τύποι 4 χρόνια σοφότεροι (ούτε καν), που περνάμε καλά παίζοντας μουσική. Πέρα απo την πλάκα, θέλω να πιστεύω ότι έχουμε εξελιχθεί σαν άνθρωποι και σαν μουσικοί.

Στο «Zulu» διέκρινα αρκετά πιο heavy στοιχεία σε σχέση με τα προηγούμενα albums σας. Απο που βγαίνει αυτή η οργή στα νέα κομμάτια;
Γιώργος: Η μουσική μας γενικά επηρεάζεται από τη καθημερινότητα. Σίγουρα η σάλτσα κρύβει σκοτάδι μέσα της, αλλά και μια pop αισθητική αν ψάξεις βαθύτερα.

Δεν μπορώ να μην σταθώ και στις φωνητικές μελωδίες στις οποίες θεωρώ πως έχει γίνει πολύ ποιοτική δουλειά. Ειδικά στα «Low Block», «Queen Of Luck», «End Of Days» και «Yellow King» τα οποία και ξεχώρισα. Τα τραγούδια είναι προϊόν τζαμαρίσματος ή ενώνετε τις ιδέες σας;
Αλέξης: Συνήθως τα βασικά riffs και οι γραμμές της φωνής έρχονται απο το σπίτι. Τζαμάροντας όμως στο στούντιο, εμπλουτίζονται απο την αισθητική και τον προσωπικό χαρακτήρα του καθενός, φτάνοντας έτσι στο αποτέλεσμα που ακούει κανείς στο album.

Το «Sherman» είναι γραμμένο για τον Dave Sherman. Για να είμαι ειλικρινής, θα περίμενα περισσότερο από εσάς ένα κομμάτι αφιερωμένο στον Chris Cornell.
Γιώργος: Όταν είχαν επισκεφτεί οι Spirit Caravan την Αθήνα, είχαμε τη τύχη να ανοίξουμε το live τους. Τότε γνωρίσαμε τον Sherman απο κοντά. Το κομμάτι δεν είναι γραμμένο γι αυτόν, απλώς η αισθητική στη φωνή, μας τον θύμιζε λίγο και γι αυτό το ονομάσαμε έτσι.

Είναι το ομώνυμο κομμάτι του album σας το πιο doomy track που έχετε γράψει;
Αλέξης: Σίγουρα. Θεωρούμε ότι το «Zulu» είναι το πιο σκοτεινό κομμάτι μας, κρύβει πολύ πόνο μέσα του.

Τι μπάντες ακούγατε την περίοδο που ηχογραφούσατε το «Zulu» και ποιές νέες κυκλοφορίες έχετε ξεχωρίσει το τελευταίο διάστημα;
Αλέξης: Γενικά ακούμε πάρα πολύ μουσική. Καθώς η διαδικασία της σύνθεσης και της παραγωγής του album έχει ξεκινήσει τουλάχιστον πριν τέσσερα χρόνια είναι λιγο δύσκολο να θυμάμαι τι ακούγαμε και οι τρεις τότε. Σίγουρα κάτι καλό θα ήταν.

Πρόσφατα σας απολαύσαμε και στο Volume της ΕΡΤ3. Πως βιώσατε αυτή την εμπειρία;
Γιώργος: Γενικά δεν είμαστε πολύ των φώτων και της τηλεόρασης, αλλά θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή διαφήμιση για τη μπάντα. Τα παιδιά του Volume είχαν άψογη συμπεριφορά και οργάνωση με αποτέλεσμα να περάσουμε πολύ καλα. Ελπίζουμε και όσοι βρέθηκαν εκεί.

Ξεκινήσατε να παίζετε μουσική στα τέλη των 90s όταν ακόμα το διαδίκτυο δεν έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο στην μουσική βιομηχανία. Είναι σήμερα καλύτερα τα πράγματα για μια μπάντα σαν τους Yellow Devil Sauce;
Γιώργος: Καλύτερα απο την άποψη οτι μπορεί ο καθένας να βρεί άμεσα τη μουσική μας στο διαδύκτιο. Κατα τ άλλα κάθε εποχή είναι διαφορετική, με τα καλά και τα άσχημα.

Τι διαλέγετε… 15 μέρες σε γνωστό studio με έναν κορυφαίο παραγωγό του είδους ή ένα 10ήμερο tour σε χώρα της επιλογής σας;
Αλέξης: Το πρώτο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούγαμε τη μουσική μας υπο το πρίσμα κάποιου μεγάλου παραγωγού. Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο το να μπορούσαμε να είμαστε 15 συνεχόμενες μέρες αφιερωμένοι μόνο στην παραγωγή χωρίς λοιπές υποχρεώσεις.

Τελευταία ερώτηση. Την Πέμπτη 24 Μαΐου παρουσιάζετε ζωντανά το «Zulu». Με λίγες λέξεις, πως θα πείσεις έναν αναποφάσιστο να έρθει να σας δει από κοντά;
Αλέξης: 24 Μαίου η Σάλτσα στα καλύτερα της. Καυτερή και πικάντικη όπως πρέπει!

 

Ακολουθήστε τους Yellow Devil Sauce στo Facebook

 

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top