Ρωτήσαμε τα μέλη των Αμερικανών Public Display Of Aggression να μας μιλήσουν για πέντε τραγούδια που τους άλλαξαν τη ζωή.

Dashing Kenny Daggers (Lost Woods – Koji Kondo)
Για όσους δεν έχουν ιδέα για το συγκεκριμένο τραγούδι, δημιουργήθηκε για ένα video game, το “The Legend of Zelda, Ocarina of Time”. Αυτό το παιχνίδι και το soundtrack, πυροδότησε το πάθος μου για τα video games αλλά και για τη μουσική στο σύνολο της. Μ’ έκανε να ψάξω και να ανακαλύψω τη μαγεία της μουσικής και πως μπορώ προσωπικά να αλλάξω και να επηρεάσω τους άλλους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.

James Aggression (This Fire Burns – Killswitch Engage)
Η πρώτη γραμμή από το ρεφρέν τα λέει κυριολεκτικά όλα. «Even through the darkest days this fire burns always.” Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο λυρικούς στίχους που έχω ακούσει ποτέ. Όπως πολλοί άνθρωποι, υποφέρω και εγώ από έντονη κατάθλιψη σε σημείο που να σαμποτάρω την ίδια μου τη ζωή. Όταν βρίσκομαι στα «κάτω» μου, σκεφτόμενος ότι δεν υπάρχει για το οποίο να αξίζει να ζήσω, αυτό το τραγούδι βρίσκεται εκεί για μένα, θυμίζοντας μου πάντα ότι η φλόγα μου είναι ιερή και μπορεί να νικήσει οτιδήποτε μου πετάξει η ζωή. Υπάρχει πάντα φως στην άκρη του τούνελ, όταν μάχεσαι.

Rage (Failure – Breaking Benjamin)
Αυτό είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα comeback όλων των συγκροτημάτων που έχω ακούσει. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση για μένα ότι ο καθένας έχει τους δικούς του αγώνες αλλά όλα είναι σχετικά με τον στίχο “finding that light to bring me home”, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή μπορεί να είναι σκληρή. Παρόλα αυτά όμως, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να είμαι η αλλαγή για το πώς θέλω να δω τον κόσμο.

Tommy Mayhem (Embers – Lamb of God ft. Chino)
Επιλέγω αυτό το τραγούδι γιατί είμαι μεγάλος οπαδός των Lamb of God και των Deftones. Πρωτοάκουσα αυτό το τραγούδι μια περίοδο ιδιαίτερα σκοτεινή για μένα, λίγο μετά αφότου πέθανε η σύζυγος μου. Οι στίχοι του κομματιού μου θυμίζουν όλα αυτά που έχουν παραμείνει από τον γάμο μας και της αναταραχής μετά. Τα φωνητικά και οι κιθάρες μου έδωσαν έμπνευση για να ξεκινήσω να παίζω ξανά.


Public Display of Aggression (Just So You know – American Head Charge)
Αυτό το τραγούδι ήταν πάντα έμπνευση για μας ως μπάντα. Τα heavy riffs σε συνδυασμό με το μελωδικό ρεφρέν βαδίζουν πάνω στον δρόμο μας. Ήμασταν μάλιστα αρκετά τυχεροί ώστε να μοιραστούμε μαζί τους τη σκηνή αρκετές φορές. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τον ήχο τους και περιμένουμε με αγωνία την επόμενη τους κίνηση.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.