ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Τελικά πόσο άσχημη είναι η νέα μάσκα του Corey Taylor;

O Thomas Vincent Savini είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την κατασκευή της νέας μάσκας του Corey Taylor.  Έχοντας στο βιογραφικό του κατασκευές και ειδικά εφέ σε ταινίες όπως “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών”, “Παρασκευή και 13”, “Ματωμένο Σαββατοκύριακο”, “Η Δολοφονία της Ρόζμαρι” και σε άλλους cult τίτλους κυρίως…

O Thomas Vincent Savini είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την κατασκευή της νέας μάσκας του Corey Taylor. 

Έχοντας στο βιογραφικό του κατασκευές και ειδικά εφέ σε ταινίες όπως “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών”, “Παρασκευή και 13”, “Ματωμένο Σαββατοκύριακο”, “Η Δολοφονία της Ρόζμαρι” και σε άλλους cult τίτλους κυρίως της δεκαετίας του 80, ο Savini πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι αποκλειστικά για τον Corey.

Thomas Vincent Savini

«Νομίζω ήταν ο βοηθός μου που μίλησε μαζί με τον Corey σε κάποια συναυλία backstage και εκείνος του είπε ότι χρειάζεται μια μάσκα. Πολύ σύντομα ο Corey βρισκόταν στο σπίτι μου, έπαιζε με τις γάτες μου και συζητούσαμε σχετικά. Γνωρίζω ότι αρχικά υπήρξαν πολλές αρνητικές αντιδράσεις. Κάποιοι είπαν: Ο Savini; Αλήθεια; Η αδερφή μου θα μπορούσε να την κάνει καλύτερα. Ένας μάλιστα, πέταξε ένα μπουκάλι γάλα στο πρόσωπο του και σύγκρινε τον εαυτό του με μια φωτογραφία του Corey με τη μάσκα. Ανεξάρτητα με όλα αυτά, νομίζω ότι η μάσκα είναι εξαιρετική. Όμως, ο Corey βάζει μακιγιάζ στο πρόσωπο του πριν τη φορέσει και αυτός την κάνει να φαίνεται έτσι. Στην τελική αυτός είναι που την πουλάει».

Από συνέντευξη του Thomas Savini στο Revolver  

Από την άλλη ο Corey Taylor μπήκε πολλές φορές στην διαδικασία να δικαιολογήσει την επιλογή του.       

«Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι ακόμα και αν θες το καλύτερο για τους ανθρώπους, πολλές φορές εισπράττεις το χειρότερο. Σκοπός μου ήταν να φτιάξω κάτι που όταν το φοράω να φαίνομαι σαν κακοποιός αλλά με ένα περίεργο τρόπο. Οι αρνητικές κριτικές ως ένα σημείο είναι αναπόφευκτες και δεν μ’ απασχολούνε πολύ. Αλλά για λίγο το έκαναν. Πάντα προσπαθούσα να είμαι καλός πατέρας, καλός άνθρωπος. Πέρασα κάποιες δυσκολίες μερικά χρόνια πριν και τότε οι άνθρωποι σχημάτισαν μια πολύ διαφορετική άποψη για μένα από αυτό που είμαι πραγματικά. Ίσως γιατί κουράστηκαν να ακούνε συνεχώς το όνομα μου και η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα και γω».

 

  «Είπα, εντάξει αν θέλετε έναν κακό θα σας δώσω έναν κακό. Το όραμα μου για τη μάσκα ήταν να κατασκευάσω κάτι άβολο, όχι μόνο για μένα που το φοράω αλλά και για τους ανθρώπους που το κοιτάνε. Ήθελα να φαίνεται ως κάτι που κατασκεύασε κάποιος στο υπόγειο του – κάτι που έγινε για να τσατίσει τους ανθρώπους».

Από συνέντευξη του Corey Taylor στο Kerrang

Μάλιστα σε ένα πρόσφατο σχόλιο του στο instagram είπε «δεν θα αλλάξω τι μάσκα αυτή ποτέ, πολύ απλά γιατί ενοχλεί τόσο πολύ κόσμο». 

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο τον εκνευρισμό του τραγουδιστή των Slipknot και την προσπάθεια του Savini να δικαιολογήσει τα αρνητικά σχόλια για τη δημιουργία του, το αισθητικό αποτέλεσμα της μάσκας του Corey Taylor είναι κωμικοτραγικό. Δεν ξέρω αν εσείς αισθάνεστε άβολα όταν την αντικρίζεται, αλλά εγώ όχι μόνο δεν αισθάνομαι έτσι αλλά αναπολώ με νοσταλγία όλες τις μάσκες που φόρεσε στο παρελθόν. Και χωρίς να θέλω να γίνω προφητικός, ο Corey στο επόμενο album του συγκροτήματος θα αλλάξει τη μάσκα του και μάλιστα θεωρώ πως οι πιθανότητες να συνεργαστεί ξανά με τον Thomas Savini είναι απειροελάχιστες. Ίσως, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα να μη το θέλει και κανένας από τους δυο.

Τέλος, ας δούμε πως ένα μέρος των οπαδών του συγκροτήματος υποδέχθηκε τη νέα μάσκα του Corey Taylor…

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from CULTURE

Go to Top