ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Τέλος εποχής για το Magic Shop Recording Studio: Εκεί ηχογραφήθηκε το «Blackstar» του David Bowie

Το Magic Shop Recording Studio, στο Manhattan της Νέας Υόρκης, κλείνει οριστικά στις 16 Μάρτη, μετά απο 28 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο συγκεκριμένο studio ο David Bowie ηχογράφησε τα δύο τελευταία του albums «Blackstar» και «The Next Day», ενώ μεταξύ άλλων έχουν ηχογραφήσει εκεί και οι Sonic Youth, ο Lou…

Το Magic Shop Recording Studio, στο Manhattan της Νέας Υόρκης, κλείνει οριστικά στις 16 Μάρτη, μετά απο 28 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Στο συγκεκριμένο studio ο David Bowie ηχογράφησε τα δύο τελευταία του albums «Blackstar» και «The Next Day», ενώ μεταξύ άλλων έχουν ηχογραφήσει εκεί και οι Sonic Youth, ο Lou Reed και οι Arcade Fire.

Το συγκεκριμένο studio βρισκόταν και στο ντοκιμαντέρ του Dave Grohl, «Sonic Highways», με τον ηγέτη των Foo Fighters να βοηθάει οικονομικά τον ιδιοκτήτη του Steve Rosenthal, στην προσπάθειά του τελευταίου να ανταπεξέλθει στο αυξημένο ενοίκιο που είχε ο χώρος και στις τιμές των ακινήτων που είχαν πάρει την πάνω βόλτα τα τελευταία χρόνια στο Manhattan.

«Είχα καταλάβει πως η Νέα Υόρκη αλλάζει και γίνεται μια πόλη επιχειρήσεων που δεν αφήνει πλέον χώρο σε εμάς που θέλουμε μια ισορροπία μεταξύ τέχνης και χρήματος. Εύχομαι μια μέρα να δούμε το κλίμα να αλλάζει» λέει μεταξύ άλλων ο Rosenthal στην ανακοίνωση του στο Facebook.

Ο Steve Rosenthal άνοιξε το Magic Shop Recording Studio το 1988.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from IN FOCUS

Go to Top