ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS/TOP STORIES

Τέλος στις συναυλίες με προσέλευση άνω των 1000 ατόμων

Διαβάστε την νεότερη οδηγία του Υπουργείου Υγείας. Σε αναστολή όλων των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους άνω των 1000 ατόμων προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κάτι που σημαίνει πλέον ότι τα κρούσματα…

Διαβάστε την νεότερη οδηγία του Υπουργείου Υγείας.

Σε αναστολή όλων των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους άνω των 1000 ατόμων προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κάτι που σημαίνει πλέον ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε 84.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για ακόμα μία φορά για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, αναφέροντας το παράδειγμα των δημοτικών συμβουλίων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή εισηγήθηκε αναστολή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω 1.000 άτομα, αυστηρή τήρηση.

Αναλυτικά, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε:

– Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων, ταξιδίων και συγχρωτισμού οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

– Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.

– Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

– Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.

– Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

– Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, όπως και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο στόχος μας όσο περνά ο καιρός, θα παραμένει και θα ενισχύεται η μείωση της διασποράς της νόσου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top