ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS/TOP STORIES

Το τέλος των Purson και η ψυχεδελική επιστροφή της Rosalie Cunningham

Όσο και αν μας άρεσαν οι Βρετανοί, η πολυτάλαντη Cunningham φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Με ένα απλό μήνυμα στο Facebook που έλεγε «Thank You And Goodnight» οι Λονδρέζοι Purson ανακοίνωναν την οριστική (;) διάλυσή τους στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως οι…

Όσο και αν μας άρεσαν οι Βρετανοί, η πολυτάλαντη Cunningham φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της.

Με ένα απλό μήνυμα στο Facebook που έλεγε «Thank You And Goodnight» οι Λονδρέζοι Purson ανακοίνωναν την οριστική (;) διάλυσή τους στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως οι Βρετανοί ήταν από τα ονόματα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ήταν και από τα συγκροτήματα που «σπρώχτηκαν» τόσο από το Classic Rock όσο και από τα περισσότερα μουσικά έντυπα της Γηραιάς Αλβιώνας που έδιναν χώρο σε αυτό που πλέον ονομάζουμε retro rock.

Μήπως όμως τελικά δεν ήταν και τόσο ξαφνική η απόφαση διάλυσης της μπάντας;

Η αλήθεια είναι πως το ντεμπούτο των Purson «The Circle And The Blue Door» με είχε συνεπάρει, τόσο με την μουσική του όσο και με την ατμόσφαιρα του. Πολύχρωμοι μουσικά και με φοβερή αίσθηση της ψυχεδέλειας των 60s, οι Purson ήταν από τις μπάντες που έβγαζαν μια αυθεντικότητα -όσο και αδόκιμο μπορεί να φαντάζει κάτι τέτοιο- για μπάντα που έπαιζε μουσική των 60s σήμερα. Στο «Desire’s Magic Theatre» που ακολούθησε το 2016, τα πράγματα φάνηκαν να μπλέκονται ελαφρώς, με το group να κάνει μια στροφή στο 70s prog rock, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το χαρακτηριστικό που τους έκανε διάσημους. Όχι πως ο δίσκος ήταν κακός, κάθε άλλο μάλιστα… απλά οι περισσότεροι απο εμάς περιμέναμε μια ακόμα έκρηξη ψυχεδέλειας, κάτι που δεν ήρθε, απογοητεύοντας μας ελαφρώς.

Δε ξέρω που οφειλόταν εκείνη η στροφή και αν η Cunningham αισθανόταν ωραία με αυτό. Πιθανολογώ πως όχι και αυτό φάνηκε από την απόφασή της να διαλύσει το σχήμα, αποδεικνύοντας πως το μουσικό της όραμα είχε άλλα συστατικά. Άλλωστε για όλους όσοι παρακολούθησαν την πορεία της μπάντας, ήταν εμφανές πως η προσωπικότητα της επισκίαζε τους πάντες μέσα στο συγκρότημα.

Μόλις χτες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, η Cunningham αποφάσισε να επιστρέψει στο προσκήνιο με μια διασκευή στο θρυλικό «Strawberry Fields Forever» των Beatles, βάζοντας ξανά σε πρώτη γραμμή το ψυχεδελικό rock που τόσο αγαπά.

Η διασκευή στο συγκεκριμένο κομμάτι μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, με την ίδια να το γιορτάζει δεόντως.  Δείτε το:

Το όλο εγχείρημα μάλιστα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η δουλειά που έγινε αποτελεί οικογενειακή υπόθεση, με τον πατέρατης Rosalie να παίζει τύμπανα και την ίδια να αναλαμβάνει εκτός από τη φωνή και όλα τα υπόλοιπα όργανα.

Η ίδια λέει: «Το κομμάτι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές των Beatles και μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραγωγές του sir George Martin. Σκοπός μου ήταν να κρατήσω την αυθεντικότητα του και ταυτόχρονα να βάλω και τη δική μου σφραγίδα».

Και προσθέτει: «Και εγώ και ο πατέρας μου είμαστε παθιασμένοι οπαδοί των Beatles. Αποτελούν τη σημαντικότερη επιρροή στη μουσική μου καριέρα. Μάλιστα, το 1987, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων τότε, ο πατέρας μου είχε διασκευάσει ξανά το κομμάτι. Η ζωή κάνει κύκλους…».

Το video clip του κομματιού είναι «ντυμένο» με προσωπικές στιγμές της Cunningham, η οποία κάνει ένα δυναμικό και άκρως ψυχεδελικό comeback, δείχνοντας μας το δικό της πλέον προσωπικό μουσικό μέλλον, το οποίο ελπίζω να περιλαμβάνει σύντομα ένα full-length solo album.

Purson is dead… Long live Rosalie Cunningham!

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from IN FOCUS

Go to Top