ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Το θρυλικό «Holy Diver» των Dio γίνεται κόμικ!

Από τον μαιτρ του είδους Steve Niles. Πάνε 37 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Dio κυκλοφόρησαν το θρυλικό ντεμπούτο τους «Holy Diver». Παράλληλα με το -τότε- νέο σχήμα του τεράστιου Ronnie James Dio, το κοινό «γνώρισε» και τη διαβολική φιγούρα που έγινε η μασκότ του συγκροτήματος, τον Murray. Ο…

Από τον μαιτρ του είδους Steve Niles.

Πάνε 37 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Dio κυκλοφόρησαν το θρυλικό ντεμπούτο τους «Holy Diver». Παράλληλα με το -τότε- νέο σχήμα του τεράστιου Ronnie James Dio, το κοινό «γνώρισε» και τη διαβολική φιγούρα που έγινε η μασκότ του συγκροτήματος, τον Murray. Ο Murray απεικονίζεται στο εξώφυλλο του δίσκου, που φιλοτέχνησε ο Randy Berrett, με κόκκινα μάτια να κραδαίνει μια αλυσίδα, πάνω από έναν καθολικό ιερέα, ο οποίος αλυσοδεμένος φαίνεται να πνίγεται στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Το εξώφυλλο, για την εποχή που βγήκε, θεωρήθηκε αρκετά προβοκατόρικο και ξεσήκωσε αντιδράσεις. Η εικόνα ενός ιερέα να παλεύει με τον διάβολο ήταν κάτι το οποίο η συντηρητική, ακόμη, κοινωνία δεν μπορούσε να χωνέψει εύκολα. Ο ίδιος ο Dio, έχοντας ήδη θητεύσει σε μπάντες όπως οι Black Sabbath, οι Elf και οι Rainbow, και διανύοντας μια εποχή που η μυθοπλασία του φανταστικού (Lord of the Rings, Dungeons and Dragons) ήταν πολύ δημοφιλής, προτιμούσε τα εξώφυλλα να έχουν να διηγηθούν μια ιστορία, παρά να μοστράρουν 4-5 τυπάδες με ξασμένο μαλλί και για αυτό από την εποχή που ήταν στους Elf η πλειοψηφία των εξώφυλλων που έκανε ήταν εικονογραφημένα.

Η ιστορία του εξώφυλλου του «Holy Diver» ήταν κυρίως ιδέα της συζύγου του Ronnie James, Wendy, η οποία αρχικά πρότεινε ο ιερέας να φαίνεται στο βυθό της θάλασσας δεμένος ανάποδα σε ένα σταυρό, αλλά θεωρήθηκε αρκετά ακραίο για την εποχή, οπότε κατέληξαν στην εικόνα που όλοι ξέρουμε. Όταν η δημιουργική ομάδα, παρουσίασε το τελειωμένο εξώφυλλο στους υπεύθυνους της δισκογραφικής εταιρίας, εκείνοι τους προειδοποίησαν για τις επικείμενες αντιδράσεις. Ένα τέρας, όσο γλυκανάλατο και αν είναι το όνομα του, να πνίγει έναν ιερέα σίγουρα θα δυσαρεστούσε αρκετούς, αλλά σύμφωνα με τον μύθο ο Dio είπε πως ίσως και να συμβαίνει το αντίθετο, ένας ιερέας να πνίγει το τέρας…

Το τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν στο εξώφυλλο του «Holy Diver» έρχεται να διαφωτίσει το Graphic Novel με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Ζ2 Comics το καλοκαίρι του 2021. Ο συγγραφέας Steve Niles, μαιτρ του είδους, σε συνεργασία με τον εικονογράφο Scott Hampton και με την πολύτιμη βοήθεια της Wendy Dio, έχουν φτιάξει μια ιστορία η οποία αναπτύσσεται σε 120 σελίδες και στο τέλος θα μας πει ποιος είναι το πραγματικό τέρας, ο Murray ή ο ιερέας. Αυτό το διφορούμενο ερώτημα, είναι σύνηθες στους στίχους που έχει γράψει ο Dio, ο οποίος υποστήριζε πως δεν μπορεί κάποιος να κρίνει κάποιον από την εικόνα του, αλλά πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή για να βγάλει συμπέρασμα για τις πράξεις του.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η Wendy Dio, έδωσε τα εύσημα στην δημιουργική ομάδα του Graphic Novel, και είπε μάλιστα πως αν ζούσε ο Ronnie σίγουρα θα τους έδινε συγχαρητήρια για την καλλιτεχνική προσέγγιση. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Ζ2 Comics και όσοι εμπλέκονται με το εγχείρημα δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία και οι φανατικοί θαυμαστές του Dio και του φανταστικού περιμένουν ανυπόμονα την επίσημη κυκλοφορία του.

Ο Niles από την μεριά του πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το γράψιμο αυτού του βιβλίου. Ελπίζω να δικαιώσω τις προσδοκίες».

Ο Josh Frankler, εκδότης της Z2 Comics τόνισε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά εξώφυλλα στην ιστορία του heavy metal. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που μας πήρε τα μυαλά όταν ανέβηκε στην σκηνή με τους Black Sabbath πριν από 40 χρόνια».

Το comic book θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μια standard και μια deluxe, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top