Ο μουσικός που έχασε το αγαπημένο του μπουφάν σε μια συναυλία και μετά από δύο χρόνια το είδε να γίνεται διακοσμητικό αξεσουάρ στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη μιλάει στο rockyourlife.grγια την ιστορία του και πως κατάφερε τελικά να το πάρει πίσω.

Πριν από ακριβώς τρία χρόνια ο Meshach Babcock πήρε το μπάσο και ανέβηκε στη σκηνή για την πρώτη συναυλία του συγκροτήματος του. Οι Maniak θα έπαιζαν σε ένα μικρό Battle Of The Bands στην πολιτεία τους, το Oregon, και ο Meshach φόρεσε το τζιν μπουφάν του που ήταν γεμάτο με ραφτά. Ένα μεγάλο των Dio στην πλάτη, ένα των Misfits στο εσωτερικό και πολλά μικρότερα των Cannibal Corpse, Mercyful Fate, Scorpions και άλλων.

Το μπουφάν ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ για τη σκηνή. Ήταν η δική του στολή του Superman που τον μετέτρεπε σε heavy metal Θεό, όχι μόνο όταν έπαιζε μπάσο με το συγκρότημα του αλλά και στην καθημερινότητα του: «Ακόμα και στο σπίτι το φορούσα. Ειχε γίνει βασικά το δεύτερο δέρμα μου. Φυσικά το φόραγα σε κάθε συναυλίαμου. Αυτό το μπουφαν έχει ποτιστεί με το αίμα, τη μπύρα και τον ιδρώτα χιλιάδων πάρτι και χιλιάδωναναμνήσεων» εξηγεί ο ίδιος στο rockyourlife.gr.

Vest2

Ίσως κανένας δε μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του τι έγινε κατά τη διάρκεια εκείνου του Battle Of The Bands, αλλά ο Meshach θυμάται πολύ καλά τι έγινε μετά. Το μπουφάν του εξαφανίστηκε. Ήταν ίσως και η κακή του τύχη αφού την τελευταία στιγμή αποφάσισε να κάνει μεταβολή και να το αφήσει στα παρασκήνια. Η ουσία ήταν ότι το μπουφάν έγινε καπνός, χωρίς να καταλάβει κανένας ποιος το πήρε.

Κάπως έτσι πέρασαν τρία χρόνια. Ο 23χρονος μπασίστας στενοχωρήθηκε για το μπουφάν και μιλούσε συνέχεια για αυτό. Άλλωστε δεν ήταν ένα μπουφάν που είχε αγοράσει τυχαία αλλά το δώρο ενός συμμαθητή του, ο οποίος με τη σειρά του το είχε πάρει από ένα άλλο φίλο του. Η ιστορία του πήγαινε μέχρι τη δεκαετία του 1960 όταν αγοράστηκε και φορέθηκε για πρώτη φορά από έναν biker.

Ωστόσο, η ζωή συνεχίστηκε. Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους όταν ξαφνικά στις 6 Φεβρουαρίου, και εκεί που ήταν έτοιμος να δει το Super Bowl με τους φίλους του σε ένα μπαρ, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο drummer των Maniakο οποίος του είπε ότι οι Nasty Savage, οι βετεράνοι speed metallers από τη Florida, ανέβασαν στη σελίδα τους στο Facebook τη φωτογραφία ενός μπουφάν με ραφτά που έμοιαζε επικίνδυνα με αυτό που είχε χάσει. Ο Meshack παράτησε το Super Bowl στη μέση και έτρεξε σπίτι για να δει τι γίνεται. Όταν είδε τη φωτογραφία έμεινε άναυδος. Σε μια προθήκη της βιτρίνας του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη και όχι όπου όπου αλλά εκεί που παρουσιαζόταν η νέα collectionτου Ralph Lauren, είχε τοποθετηθεί το μπουφάν του.

Η είδηση διαδόθηκε στην τοπική metal κοινότητα και με κάθε καινούργιο post στο Facebook έφτανε ακόμα πιο μακριά. Το αίτημα ήταν απλό. Το μπουφάν έπρεπε να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Δημιουργήθηκε μάλιστα και μια σελίδα στο Facebookπου λεγόταν «Macy’s Give Back Meshach’s Vest» με περισσότερους από 5.000 followers. Τελικά ο Meshach αποφάσισε να κινηθεί και να το ζητήσει πίσω.

«Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου μίλησα στο τηλέφωνο με την αντιπρόεδρο των Macy’s. Συμφωνήσαμε να του στείλω τις φωτογραφιες στις οποίες φοράω το μπουφάν και στις οποίες θα αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι το ίδιο. Μου είπαν ότι θα κάναμε μια σύσκεψη με τον ίδιο το Ralph Lauren, θα βλέπαμε τις φωτογραφίες και αν συμφωνούσαν ότι είναι το ίδιο θα μου το επέστρεφαν» λέει. Για να αποδείξει ότι έλεγε αλήθεια ο Meshach απαρίθμησε ένα προς ένα τα ραφτά που υπήρχαν στην πλάτη του μπουφάν, από την οποία δεν υπήρχαν φωτογραφίες. Ακόμα και το Rolling Stone ασχολήθηκε με το θέμα, αναζητώντας απαντήσεις: «Ήταν ένα μπουφάν που αγοράστηκε από το δημιουργικό τμήμα μας» απάντησε στο περιοδικό ο εκπρόσωπος τύπου του Macy’s χωρίς να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Τελικά, το πολυκατάστημα πείστηκε πολύ γρήγορα. Στις 18 Φεβρουαρίου ο Meshach έλαβε ένα δέμα. Περιείχε το μπουφάν του, ένα δερμάτινο μπουφάν του Ralph Laurenκαι αρκετές κάρτες αγορών για τα Macy’s. Κατά διαβολική σύμπτωση το μπουφάν επεστράφη ακριβώς τη στιγμή που οι Maniak ήταν έτοιμοι για την επανένωση τους: «Το μόνο που ψάχνω τώρα είναι απαντήσεις για το πως στο διάβολο έφτασε στα χέρια τους και πως ταξίδεψε από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. Προς το παρόν δεν έχουμε απαντήσεις αλλά ελπίζουμε ότι κάποτε θα μάθουμε» λέει και συμπληρώνει ότι ακόμα και αν το Macy’sτου πρότεινε να το αγοράσει θα έλεγε ένα μεγάλο «όχι».

«Σε καμία περίπτωση δε θα το πούλαγα. Αυτό το μπουφάν έχει ανεκτίμητη αξία. Ανήκει στην πλάτη του Meshach και μόνο εκεί».

Vest1

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία έχοντας σκοπό να περάσει τη ζωή του γράφοντας για μουσική. Στα επόμενα 20 χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συντάκτης στο Έθνος, έγραψε για τα πάντα αλλά ποτέ για μουσική. Του αρέσουν οι Grand Magus αλλά και οι Take That, ο HP Lovecraft αλλά και η JK Rowling, Επίσης, δεν κουράζεται να κάνει χιλιάδες περιττά πράγματα στο Internet.