Ένα μέρος που ζεις και σε εμπνέει να δημιουργήσεις μουσική και όχι μόνο.

Από το αρχιτεκτονικό γραφείο Wolf Architects που έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σχεδιάστηκε όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, για πελάτες που είναι rock stars. Το σπίτι στηρίζεται ανάμεσα σε δύο βράχους και ολοκληρώνεται από μια πισίνα 25 μέτρων που εκτείνεται περιμετρικά του.
Είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε γύρω από τη μουσική, για μουσική.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το σπίτι στέκεται ανάμεσα σε δύο βραχώδεις σχηματισμούς στην κορυφή ενός λόφου. Οι Αρχιτέκτονες της WOLF κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις μιας πολύ δύσκολης περιοχής και με τη σειρά τους να αποκομίσουν τα οφέλη από τις ιδιόρρυθμες συνθήκες. Οι προσεκτικές τοπογραφικές μελέτες και οι ιδιομορφίες του βράχου δημιούργησαν την ευκαιρία για ένα υπόγειο γκαράζ 8 αυτοκινήτων, αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει και μια βάρκα.

Προς το πίσω μέρος του ακινήτου, υπάρχει ένα διώροφο μουσικό στούντιο, με εκπληκτική θέα. Στο κύριο καθιστικό, υπάρχει τζάκι το οποίο είναι χτισμένο από ορείχαλκο σε συνδυασμό με λιωμένα πιατίνια Zildjian.

Το σύνολο του ισογείου λειτουργεί ως ένας μεγάλος χώρος ψυχαγωγίας ενώ τα υπνοδωμάτια είναι στο επάνω όροφο ο οποίος είναι πλήρως ηχομονωμένος. Η άριστη μόνωση έχει επιτευχθεί με τον διαχωρισμό των επιπέδων με μονωμένες πλάκες σκυροδέματος.

Ένας από τους πελάτες ήταν drummer και τα τρία παράθυρα του σπιτιού ήταν συμβολικά ώστε να θυμίζουν τα τρία βασικά πιατίνια που βρίσκονται σε ένα set τυμπάνων.

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.