ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ulver – Sic Transit Gloria Mundi (EP)

Για το συγκεκριμένο EP τα είχαμε πει στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, όταν και είχε κυκλοφορήσει ψηφιακά στην σελίδα του συγκροτήματος στο Bandcamp, αλλά και στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες. Φέτος το «Sic Transit Gloria Mundi» κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή, με 4 live εκτελέσεις και επιπλέον 25 λεπτά μουσικής. Για…

Για το συγκεκριμένο EP τα είχαμε πει στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, όταν και είχε κυκλοφορήσει ψηφιακά στην σελίδα του συγκροτήματος στο Bandcamp, αλλά και στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες. Φέτος το «Sic Transit Gloria Mundi» κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή, με 4 live εκτελέσεις και επιπλέον 25 λεπτά μουσικής. Για τα δύο νέα studio tracks «Echo Chamber» και «Bring Out The Dead» δεν έχω να προσθέσω πολλά, πέραν του ότι δείχνουν την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρέθηκαν οι Ulver κατά την διάρκεια της σύνθεσης του φανταστικού «The Assassination Of Julius Caesar». Η διασκευή στο «Power Of Love» των Depeche Mode μπορεί να μην σοκάρει, αλλά το κομμάτι προσεγγίζεται χωρίς φόβο και με αρκετό πάθος. Οι τέσσερις live εκτελέσεις των «Nemoralia», «Southern Gothic», «Transverbation» και «Rolling Stone», δίνουν ένα στίγμα από την μαγεία των ζωντανών εμφανίσεων των Νορβηγών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με το να παραβρεθείς σε ένα live show του συγκροτήματος. Οι Ulver ολοκληρώνουν με αυτό το EP έναν κύκλο και το ευχάριστο για αυτούς που τους ακολουθούν με ανοιχτά αυτιά είναι πως δεν έχουν ιδέα τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Συγκρότημα: Ulver
EP: Sic Transit Gloria Mundi
Label: House Of Mythology
Ημ. Κυκλοφορίας: 07/12/2018

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top