ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Η Universal Music επιβεβαίωσε την μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της μουσικής

Χάθηκαν εμβληματικά albums των Nirvana, Slayer, Soundgarden, R.E.M. και άλλων. Μια ιστορία που ταλαιπώρησε αρκετούς καλλιτέχνες και έφτασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων με μηνύσεις και αγωγές, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Η Universal Music Group με καθυστέρηση 12 ετών ανακοίνωσε οριστικά πως περισσότερα από 500,000 τραγούδια καταστράφηκαν στην φωτιά…

Χάθηκαν εμβληματικά albums των Nirvana, Slayer, Soundgarden, R.E.M. και άλλων.

Μια ιστορία που ταλαιπώρησε αρκετούς καλλιτέχνες και έφτασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων με μηνύσεις και αγωγές, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Η Universal Music Group με καθυστέρηση 12 ετών ανακοίνωσε οριστικά πως περισσότερα από 500,000 τραγούδια καταστράφηκαν στην φωτιά της Καλιφόρνιας το 2008.

Αρχικά, ο δισκογραφικός κολοσσός είχε αρνηθεί πως ορισμένες από τις πιο εμβληματικές ηχογραφήσεις καλλιτεχνών όπως οι Tom Petty, Hole, Soundgarden και Nirvana καταστράφηκαν, με την ιστορία να βλέπει το φως της δημοσιότητας έπειτα από περσινό σχετικό δημοσίευμα των New York Times, το οποίο μάλιστα οδήγησε σε αγωγές κατά της εταιρίας από αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Πλέον, η Universal, σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, επιβεβαίωσε πως αρκετές χιλιάδες ηχογραφήσεις «έχουν χαθεί οριστικά». Ανάμεσα τους βρίσκεται το θρυλικό «Nevermind» των Nirvana, καθώς και σχεδόν όλες οι δουλειές του Beck. Αλλά όχι μόνον αυτοί… Soundgarden, R.E.M., Slayer, Elton John, Bryan Adams, Sheryl Crow, Jimmy Eat World, Soundgarden, Sonic Youth, White Zombie, Y & T και εκατοντάδες άλλοι καλλιτέχνες, έμαθαν επίσημα πως οι δουλειές τους πλέον έχουν χαθεί.

Η Universal από τη μεριά της, αφήνει να εννοηθεί πως κατάφερε να σώσει αρκετά master tapes, δίχως όμως να ενημερώνει σχετικά τους καλλιτέχνες: «Η απώλεια είναι τεράστια, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τις καταστροφές σπιτιών, και τις απώλειες ζώων και περιουσιών» τόνισε μεταξύ άλλων η εταιρία.

Οι πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζονται περισσότερες αγωγές και μηνύσεις από καλλιτέχνες και συγκροτήματα, με την δικαστική διαμάχη να προβλέπεται χρονοβόρα.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top