ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

UNKLE – The Road: Part II/Lost Highway

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία του πρώτου μέρους, ο James Lavelle επιστρέφει για να ολοκληρώσει το ταξίδι του στο μοντέρνο Λονδίνο με ένα διπλό χορταστικό album 80 λεπτών. Όπως κάθε τους album, έτσι και το «The Road: Part II» βρίσκει τους UNKLE εξερευνητές της μουσικής, με αναφορές και επιρροές σε…

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία του πρώτου μέρους, ο James Lavelle επιστρέφει για να ολοκληρώσει το ταξίδι του στο μοντέρνο Λονδίνο με ένα διπλό χορταστικό album 80 λεπτών. Όπως κάθε τους album, έτσι και το «The Road: Part II» βρίσκει τους UNKLE εξερευνητές της μουσικής, με αναφορές και επιρροές σε διαφορετικά είδη και εποχές. Το «Requiem (When You Talk About Love)» με την συμμετοχή του Mark Lanegan έχει μια έντονη gospel οσμή, με το «Ar.Mour» που έπεται να θυμίζει έντονα τους Massive Attack. Οι πολλοί συμμετέχοντες -για ακόμα μια φορά- που πλαισιώνουν τον Lavelle προσδίδουν ζωτικότητα και ποικιλία, με το album παρά την μεγάλη του διάρκεια να ακούγεται με ενδιαφέρον. Κομμάτια όπως το «The Other Side», με έντονη την σφραγίδα του David Bowie, ή οι post αναφορές στο «Crucifixion/A Poet» (με τον Ian Astbury στα φωνητικά) διατηρούν την μουσική του Lavelle στο υψηλότερο επίπεδο.

Συγκρότημα: UNKLE
Album: The Road: Part II/Lost Highway
Label: Songs For The Deaf
Ημ. Κυκλοφορίας: 29/03/2019

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top