Το φρέσκο, σπαρταριστό video clip του «You Against You» των Slayer το οποίο και άξια ακολουθεί (χρονολογικά τουλάχιστον) το Repentless, το κατά πολλούς καλύτερο metal clip του 2015, φέρει και αυτό την σκηνοθετική υπογραφή του BJ McDonnell του φεγγαριασμένου, χαρακτηριστικό γνώρισμα του καλλιτέχνη που αναμφισβήτητα αποτυπώνεται και στην έξαλλη οπτικοποίηση του You Against You.

Το νέο clip των Slayer αποτελεί  prequel του «Repentless» όπου παρακολουθήσαμε τον Eyepatch Wyatt να δολοφονεί τον συγκρατούμενο του και στη συνέχεια να προκαλεί την εξέγερση των υπόλοιπων φυλακισμένων. Τα ξεκοιλιάσματα, ξελαιμιάσματα, και τις αποκολλήσεις αμφιβληστροειδών, ό,τι πιο PG13 έκφραση μπόρεσα να βρω γι’αυτό που πραγματικά συνέβη, συνόδευαν με τη μουσική αλλά και τη φυσική τους παρουσία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης οι Slayer μαζί με όλα τα σύνεργα-παύλα-τζιμπράγκαλα ενός trash metal συγκροτήματος που σέβεται τον εαυτό του. Ενώ στο φετινό prequel της εξέγερσης αυτής μαθαίνουμε πως ο Wyatt κατέληξε στη φυλακή μέσα από 7 λεπτά ανάλογης splattero ατμόσφαιρας.

Τώρα πέρα από την πλάκα τα ευρηματικά clip της ιστορίας του Eyepatch Wyatt έχουν οπτικό θόρυβο που μεταφράζεται όχι μόνο από τον αναμενόμενο τρόπο μέσα από τη μουσική των Slayer που τα συνοδεύει δηλαδή, αλλά και μέσα από τα δυναμικά πλάνα του McDonnell που καταφέρνουν μέσα σε λίγα λεπτά να πουν μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος, να συμπεριλάβουν χαρακτήρες πρωταγωνιστικούς και μη, guest stars τύπου Danny Trejo, κινηματογραφική φωτογραφία, δράση, αντίδραση, και κάθαρση.

bjmc

Έχοντας αυτό κατά νου δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε ποιος είναι αυτός ο BJ ο φεγγαριασμένος και ποια η δουλειά του. Ο McDonnell είναι κατά βάση κάμεραμαν και συγκεκριμένα steadicam operator, χειριστής σταθερής κάμερας (χωρίς να διστάζει βέβαια να χρησιμοποιεί και drone στα clip των Slayer). Είναι ανερχόμενος κινηματογραφιστής, τόσο ανερχόμενος που δεν υπάρχει καν σελίδα στο Wikipedia να φανταστείτε. Μετά το 2000 όταν και πήρε το πτυχίο του στις σπουδές του κινηματογράφου συμμετείχε ως χειριστής κάμερας σε δεκάδες ταινίες όπως Ant-Man (2015), Tomorrowland (2015), Avengers: Age of Ultron (2015), The Interview (2014), Abraham Lincoln Vampire Hunter (2012), Jack Reacher (2012), Project X (2012), όπως και στην Αμερικανική σειρά Heroes (2006-2010). Και σε αμέτρητες ακόμα ταινίες, πολλές φορές χωρίς να αναφέρεται καν στους τίτλους ως μέρος του συνεργείου.

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο γίνεται, λοιπόν, μετά την συμμετοχή του στις δύο πρώτες ταινίες τρόμου Hatchet (2006,2010) όταν και του ζητείται να σκηνοθετήσει την τρίτη ταινία της σειράς  το 2013. Ο McDonnell, φανατικός του horror όπως θα έχετε καταλάβει, έχει επίσης σκηνοθετήσει το live action remake του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες trailer του διάσημου στους gamers του είδους ζομπο-παιχνιδιού Dead Island, remake που είχε παραπάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο YouTube την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Προβλέπουμε ένα σημαντικό μέλλον, λοιπόν, για τον McDonnell στο horror είδος καθώς είναι ξεκάθαρο και από τα clips των Slayer που περισσότερο μοιάζουν με splatter ταινίες παρά με μουσικά βιντεοκλίπ πως ο BJ έχει μία φανερή horror στόφα που δικαιολογεί και επιτρέπει όλη την εξαλλοσύνη της σκηνοθετικής ματιάς του.

ΆΝΤΑ ΛΕΙΒΑΔΑ
Μεταπτυχιακή φοιτητρια στις αγγλοφωνες λογοτεχνίες με αδυναμία σε οτιδήποτε αμερικάνικο. Χόμπι της το cinema και το daydreaming… Αγαπημένη ταινία το Pulp Fiction. Αγαπημένη ταινία στην πραγματικότητα, το Breakfast at Tiffany’s. Εύχεται να κατασκηνώσει κάποτε έξω από το Kodak Theater. Ενθουσιάζεται με μια καλή ταινία του Tarantino αλλά και με ένα juicy χολιγουντιανό κουτσομπολιό. Είναι trivia freak!!!