ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Voivod – The Wake

Όταν ο Piggy έφυγε από την ζωή το 2005, ελάχιστοι πίστευαν πως οι σπουδαίοι Καναδοί θα έκαναν ένα τέτοιο δισκογραφικό fight back. Με συνθετικό οίστρο και κυνισμό, οι Voivod κυκλοφόρησαν τα εξαιρετικά «Katorz», «Infini» και «Target Earth», κοιτάζοντας περισσότερο προς τα κορυφαία albums που κυκλοφόρησαν στα μέσα και τέλη των…

Όταν ο Piggy έφυγε από την ζωή το 2005, ελάχιστοι πίστευαν πως οι σπουδαίοι Καναδοί θα έκαναν ένα τέτοιο δισκογραφικό fight back. Με συνθετικό οίστρο και κυνισμό, οι Voivod κυκλοφόρησαν τα εξαιρετικά «Katorz», «Infini» και «Target Earth», κοιτάζοντας περισσότερο προς τα κορυφαία albums που κυκλοφόρησαν στα μέσα και τέλη των 80s. Τα καλύτερα όμως δεν είχαν έρθει. Το «The Wake» καταφέρνει με άνεση να «τοπάρει» όλες τις 3 προηγούμενες κυκλοφορίες των Voivod, με την μπάντα να δημιουργεί έναν πραγματικό μουσικό ογκόλιθο. Το «The End Of Dormancy» συνοψίζει όλη την μαγεία μιας μπάντας , ενώ ακόμα και τα πιο απλά σε δομή κομμάτια όπως το «Obsolete Beings» ο Chewy στις κιθάρες δείχνει πως έχει τον τρόπο να σε κρατήσει καθηλωμένο. Το «The Wake» κλείνει με το ευφάνταστο «Sonic Mycelium» που συνοψίζει όσα ακούσαμε στα 7 προηγούμενα τραγούδια, με ιδέες, μελωδίες και στίχους να «μπερδεύονται». Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, το διαστημόπλοιο των Voivod δεν λέει να κατέβει σε αυτόν τον πλανήτη.

Συγκρότημα: Voivod
Album: The Wake
Label: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 21/09/2018

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top