ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Wardruna – Skald

Με το «Skald» ο εγκέφαλος των Wardruna Einar Selvik δίνει σάρκα και οστά σε ένα όραμα που υπήρχε στο μυαλό του εδώ και κάποια χρόνια. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και αρχαία Σκανδιναβικά έγχορδα, ο Νορβηγός απογυμνώνει την μουσική των Wardruna από οτιδήποτε πομπώδες και συμφωνικό, προσφέροντάς μας ένα μινιμαλιστικό και ποιητικό folk…

Με το «Skald» ο εγκέφαλος των Wardruna Einar Selvik δίνει σάρκα και οστά σε ένα όραμα που υπήρχε στο μυαλό του εδώ και κάποια χρόνια. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και αρχαία Σκανδιναβικά έγχορδα, ο Νορβηγός απογυμνώνει την μουσική των Wardruna από οτιδήποτε πομπώδες και συμφωνικό, προσφέροντάς μας ένα μινιμαλιστικό και ποιητικό folk αριστούργημα. Με κύριο άξονα την φωνή και την έκφραση, ο Selvik απογειώνει γνωστά αγαπημένα κομμάτια των Wardruna όπως τα «Völuspá» και «Fehu», δίνοντας και την ψυχή του. Ποιος μπορεί άλλωστε να μείνει ασυγκίνητος με την ερμηνεία στο μαγικό «Vindavla» ή τον πόνο που βγάζει το «Helvegen»; Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε τους περιορισμούς που υπάρχουν στα αρχαία/παραδοσιακά όργανα που χρησιμοποιούνται, με τον Selvik να μην φοβάται να “εκτεθεί” καλλιτεχνικά αλλά -κυρίως- συναισθηματικά. Προφανώς για κάποιον που δεν έχει έρθει σε επαφή με τους Wardruna στο παρελθόν, μια από τις προηγούμενες δουλειές του group είναι πιο αντιπροσωπευτική. Το «Skald» όμως παρουσιάζει μια πλευρά που ανέκαθεν υπήρχε στην μουσική τους, πάλευε να αναδειχθεί, και τελικά τα καταφέρνει. Αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στην Σκανδιναβία, λίγο πριν ο Χριστιανισμός “σκουπίσει” μύθους, θρύλους και ιστορίες, αυτός είναι ο δίσκος σας.

Συγκρότημα: Wardruna
Album: Skald
Label: By Norse Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 23/11/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top