ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Οι Watain έδιωξαν τον κιθαρίστα τους λόγω ναζιστικού χαιρετισμού

Οι Σουηδοί black metallers Watain έδιωξαν από το συγκρότημα τον Ιταλικής καταγωγής κιθαρίστα τους Set Teitan, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε με τον ναζιστικό χαιρετισμό του σε φωτογραφίες. Ο frontman της μπάντας Erik Danielsson σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την είδηση, τονίζοντας: «Ο Teitan αποχώρησε από…

Οι Σουηδοί black metallers Watain έδιωξαν από το συγκρότημα τον Ιταλικής καταγωγής κιθαρίστα τους Set Teitan, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε με τον ναζιστικό χαιρετισμό του σε φωτογραφίες.

Ο frontman της μπάντας Erik Danielsson σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την είδηση, τονίζοντας: «Ο Teitan αποχώρησε από την μπάντα λόγω της επίμαχης φωτογραφίας». Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι τα μέλη της μπάντας υποστηρίζουν πως η εν λόγω φωτογραφία ήταν ένα inside joke και τίποτα παραπάνω.

«Οι Watain δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ πολιτικά και δεν έχουμε καμία τέτοια ατζέντα, ωστόσο αποφασίσαμε να τερματίσουμε την συνεργασία μας με τον Set για να αποφύγουμε άσκοπες συζητήσεις».

Το μήνυμα του Danielsson ολοκληρώνεται ως εξής: «Θέλω να στείλω ένα μεγάλο fuck off σε όσους έχουν επιδοθεί σε παρόμοιο κυνήγι μαγισσών σε όλο το heavy metal. Hail Satan».

Επιπλέον, η ιστοσελίδα Brooklyn Vegan αποκάλυψε ακόμα μια φωτογραφία με τον Teitan να χαιρετά ναζιστικά, με την μπάντα να απαντά: «Όπως ίσως γνωρίζετε, οι Watain δεν έχουν δεσμούς με ναζιστικές ομάδες και δεν έχουν εκφράσει ποτέ τέτοια ιδεολογία».

Οι Watain ιδρύθηκαν το 1998 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι studio albums, με πιο πρόσφατο το φετινό «Trident Wolf Eclipse». Ο Set Teitan βρισκόταν στο συγκρότημα από το 2007.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top