ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Within Temptation – Resist

Μπορεί οι Ολλανδοί να μην είναι και η πιο παραγωγική μπάντα, είναι όμως συνεπής μουσικά και ποιοτικά. Όπως και να έχει πάντως, τα πέντε χρόνια απόστασης ανάμεσα στις κυκλοφορίες τους φαίνονται αρκετά. Μέσα σε αυτό το διάστημα η Sharon den Adel κυκλοφόρησε προσωπική δουλειά, προσπαθώντας να ξεπεράσει προσωπικά της προβλήματα…

Μπορεί οι Ολλανδοί να μην είναι και η πιο παραγωγική μπάντα, είναι όμως συνεπής μουσικά και ποιοτικά. Όπως και να έχει πάντως, τα πέντε χρόνια απόστασης ανάμεσα στις κυκλοφορίες τους φαίνονται αρκετά. Μέσα σε αυτό το διάστημα η Sharon den Adel κυκλοφόρησε προσωπική δουλειά, προσπαθώντας να ξεπεράσει προσωπικά της προβλήματα αλλά και το συνθετικό μπλοκάρισμα που την είχε κυριεύσει. Είναι εμφανές ότι το «Resist» πάσχει σε έμπνευση και δυναμισμό, ειδικά ακολουθώντας το «Hydra», το οποίο αποτέλεσε μεγάλο βήμα για την μπάντα, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα θέματα να λυθούν αν το group επιθυμεί να επιστρέψει στην ανοδική του πορεία. Τα περισσότερα από τα νέα κομμάτια ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο, αφαιρώντας το στοιχείο της έκπληξης. Τα κουπλέ είναι αναιμικά και δίνουν την αίσθηση ότι γράφτηκαν απλά επειδή έπρεπε να ολοκληρωθεί μια δομή στις συνθέσεις, ενώ όλο το βάρος πέφτει στα refrains τα οποίο υποτίθεται ότι θα ξεσηκώσουν και θα σώσουν την κατάσταση, μένοντας αποτυπωμένα στο μυαλό του ακροατή. Αν και σε δύο τρεις περιπτώσεις αυτό επιτυγχάνεται, σε γενικές γραμμές το «Resist» δεν αποτελεί το σταθερό πάτημα που χρειάζονταν αυτήν την περίοδο οι Within Temptation για να επανέλθουν στην κορυφή.

Συγκρότημα: Within Temptation
Album: Resist
Label: Spinefarm
Ημ. Κυκλοφορίας: 01/02/2019

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top