ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS/TOP STORIES

Ξεκίνησαν οι θεωρίες συνομωσίας για τον θάνατο του Chris Cornell

Ιστοσελίδα αναρωτιέται αν ο Chris Cornell αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε και οι ιατροδικαστές σκίζουν τα πτυχία τους… Ήταν θέμα χρόνου… Ο θάνατος του Chris Cornell, όπως και αυτός του Jimi Hendrix, του Jim Morrison αλλά και του Kurt Cobain, αποτελεί νερό στον μύλο των απανταχού συνωμοσιολογιών, οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία…

Ιστοσελίδα αναρωτιέται αν ο Chris Cornell αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε και οι ιατροδικαστές σκίζουν τα πτυχία τους…

Ήταν θέμα χρόνου… Ο θάνατος του Chris Cornell, όπως και αυτός του Jimi Hendrix, του Jim Morrison αλλά και του Kurt Cobain, αποτελεί νερό στον μύλο των απανταχού συνωμοσιολογιών, οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία να σπεκουλάρουν πάνω από το πτώμα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.

Πριν από λίγες μέρες, ένας πολύ καλός φίλος μου έστειλε ένα μήνυμα με τον σύνδεσμο ιστοσελίδας, της οποίας άρθρο αναρωτιέται για το αν πραγματικά ο Chris Cornell αυτοκτόνησε ή έπεσε θύμα δολοφονίας.

Το ευφάνταστο άρθρο κάνει μια σειρά από ερωτήσεις και λογικές υπερβάσεις τις οποίες ωστόσο προσπαθεί να περάσει ως προβληματισμούς, χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το εάν ο θάνατος του frontman των Soundgarden ήταν τελικά δολοφονία, όπως αναφέρεται στην αρχή.

Το άρθρο ξεκινά με μια σειρά ερωτήσεων τύπου «Γνωρίζετε ότι», υπονοώντας ουσιαστικά πως ο Cornell δεν έδειχνε σημάδια ψυχολογικής κατάρρευσης. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

Γνωρίζατε λοιπόν ότι…

O Chris Cornell τα τελευταία 13 χρόνια βοηθούσε φιλανθρωπικά ιδρύματα για φτωχά παιδιά; Πρόσφατα μάλιστα είχε κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα για να επεκτείνει την δραστηριότητά του εκεί.

Ο Chris Cornell βρισκόταν σε διαδικασία ολοκλήρωσης ενός νέου δίσκου με τους Soundgarden και μάλιστα ήταν πολύ χαρούμενος για αυτό; Το ίδιο εύθυμος ήταν και κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Το κομμάτι των Led Zeppelin («In My Time Of Dying») με το οποίο έκλειναν τις συναυλίες τους οι Soundgarden βρισκόταν συχνά-πυκνά στο set-list της μπάντας;

Ο Chris Cornell υποτίθεται πως κρεμάστηκε με εξοπλισμό ανάβασης, ο οποίος αντέχει σε βάρος ακετά κιλά. Πως λοιπόν βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα;

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Chris Cornell ζωντανό ήταν ο σωματοφύλακας του, στον οποίο ο τραγουδιστής είχε δώσει εντολή να φτιάξει τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του; Λίγο παράξενο για άνθρωπο που σχεδιάζει να αυτοκτονήσει δε νομίζετε;

Ο ίδιος σωματοφύλακας, ενώ είχε λάβει εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, δε προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή τον Cornell, αλλά αντίθετα περίμενε τους γιατρούς να έρθουν;

Ο συγκεκριμένος σωματοφύλακας βρισκόταν στην υπηρεσία της Heidi Klum και μάλιστα εμπλέκεται και στην υπόθεση διαζυγίου της με τον Seal;

Μετά το διαζύγιο της Klum με τον Seal, το διάσημο μοντέλο συνέχισε να συντηρεί οικονομικά τον συγκεκριμένο σωματοφύλακα με αντάλλαγμα την προστασία της καριέρας της;

Η σύζυγος του Chris Cornell έχει αλλάξει πολλές φορές άποψη σχετικά με το συμβάν;

Η περιουσία του Chris Cornell και το brand name του άξιζαν $60 εκατομμύρια τη στιγμή του θανάτου του και πως αυτό το νούμερο θα εκτοξευόταν αν πέθαινε τόσο νέος;

Η αρθρογράφος στη συνέχεια ρωτά: «γιατί ο καθένας υιοθετεί τόσο εύκολα την άποψη πως ο Cornell ήταν καταθλιπτικός και ναρκομανής;»

Και καταλήγει: «Όλα αυτά τα γράφω γιατί δεν πρέπει να δεχόμαστε αβίαστα όσα μας λένε. Προς το παρόν τα ερωτηματικά που έχω είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που μας έχουν δώσει οι αρχές. Και ο Chris αξίζει περισσότερα από αυτό».

Η άποψη του rockyourlife.gr
Όπως καταλαβαίνετε, για ακόμα μια φορά ο θάνατος ενός σπουδαίου καλλιτέχνη γίνεται αντικείμενο «έρευνας» και ακατάσχετης συνωμοσιολογίας. Όπως είναι φυσικό, στο άρθρο δεν γίνεται λόγος για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες ήταν σαφείς και ξεκάθαρες, ενώ «αγνοούνται» και οι καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικές αρχές από όλους τους εμπλεκόμενους.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω εκθέσεις των αρχών δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, όπως ενδεχομένως να γινόταν στη χώρα μας, δίνει το δικαίωμα στον καθένα να βάζει την ιατρική ποδιά, να γίνεται επιθεωρητής Κλουζώ και να ανοητολογεί μέσω διαδικτύου.

Προσοχή… προφανώς, όπως σε κάθε θάνατο -ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκτονία-, τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι πολλά. ΟΚ, το δέχομαι.

Αυτό που δεν δέχομαι είναι η απουσία της κοινής λογικής, η οποία τελικά φαίνεται πως δεν είναι και τόσο κοινή.

Διαβάστε το άρθρο εδώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from IN FOCUS

Go to Top