Το YouTube λανσάρει την νέα πλατφόρμα που θα ανταγωνιστεί Spotify και Apple Music

R NEWS TEAM
Posted on Μάιος 18, 2018, 7:00 πμ
14 secs

Το YouTube ανακοίνωσε χτες την δημιουργία της νέας πλατφόρμας, YouTube Music, η οποία στοχεύει να πάρει μερίδιο από τους ανταγωνιστές Spotify και Apple Music.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στις 22 Μαΐου και αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό και Νότια Κορέα με 14 ακόμα χώρες να ακολουθούν τους επόμενους μήνες. Το μηνιαίο κόστος χρήσης του YouTube Music είναι $9.99.

Η νέα πλατφόρμα θα αντικαταστήσει το Google Play Music, σύμφωνα με την USA Today, χωρίς όμως να είναι προσδιορισμένο χρονικά το πότε θα συμβεί αυτό.

Μιλώντας στο Pitchfork, ο T. Jay Fowler, εκπρόσωπος του YouTube τόνισε: «Το YouTube Music θα είναι μια απόλυτα προσωπική υπόθεση. Με την βοήθεια του Google θα υπάρχουν και προτεινόμενα videos».

Για όσους χρήστες έχουν συχνή παρουσία μέσω προσωπικών καναλιών στο «συμβατικό» YouTube, το αποτύπωμα τους στο YouTube Music θα μεταφερθεί σύμφωνα με τον Fowler.

Σε ότι αφορά τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα, το YouTube Music θα δίνει την δυνατότητα στατιστικών αναλυτικών στοιχείων, με τον Fowler ωστόσο να αρνείται να αποκαλύψει το κόστος αυτής της υπηρεσίες για τους ενδιαφερόμενους.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST