ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

20 χρόνια Discogs: Η δημοφιλής πλατφόρμα γιορτάζει

Διαβάστε τους κυριότερους σταθμούς της πορείας του. Τα 20 κεράκια του έσβησε αυτόν τον μήνα η δημοφιλής πλατφόρμα Discogs, με το ιδρυτή της Kevin Lewandowski να δίνει στην δημοσιότητα ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το portal που ξεκίνησε ως hobby το 2000, έχει εξελιχθεί πλέον στον πιο αξιόπιστο καταγραφέα της μουσικής…

Διαβάστε τους κυριότερους σταθμούς της πορείας του.

Τα 20 κεράκια του έσβησε αυτόν τον μήνα η δημοφιλής πλατφόρμα Discogs, με το ιδρυτή της Kevin Lewandowski να δίνει στην δημοσιότητα ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το portal που ξεκίνησε ως hobby το 2000, έχει εξελιχθεί πλέον στον πιο αξιόπιστο καταγραφέα της μουσικής που κυκλοφορεί σε φυσική μορφή, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως αγορά. Η πλατφόρμα μάλιστα ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας αύξησε τις πωλήσεις της κατά 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το Discogs ήταν σχεδιασμένο να περιλαμβάνει μόνο ηλεκτρονική μουσική. Πλέον όμως δίνει την δυνατότητα καταγραφής εκδόσεων albums από όλα τα είδηση μουσικής, λειτουργώντας ως βάση δεδομένων αλλά και ως «χρηματιστήριο» αξιών.

Η αρχή έγινε το 2000, με τον Lewandowski να καταχωρεί 250 albums. Σήμερα έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 13 εκατομμύρια κυκλοφορίες, 7 εκατομμυρίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων και 1,5 εκατομμυρίων δισκογραφικών εταιριών.

Οι πωλητές στο Discogs έχουν ξεπεράσει πλέον τους 150,000 με τον Lewandowski να δηλώνει για το επίτευγμά του: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έχουμε πετύχει. Χαίρομαι που έχω αποτελέσει μέλος αυτής της τεράστιας μουσικής κοινότητας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα το «The Dark Side Of The Moon» των Pink Floyd αποτελεί το album με τις περισσότερες καταχωρήσεις εδώ και μια δεκαετία, ενώ το υψηλότερο ποσό που δαπανήθηκε ποτέ για δίσκο ήταν τα $27,500 που δόθηκαν το 2018 για το «The Black Album» του Prince.

Εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες αλλά και τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Discogs.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top