ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιμέτωπος με βαρύτατες ποινές ο Jon Schaffer

Ο κιθαρίστας των Iced Earth δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες. Ο Jon Schaffer των Iced Earth δήλωσε ένοχος για την συμμετοχή του στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές κάθειρξης. Αρχικά ο Schaffer ήταν κατηγορούμενος για έξι πολύ βαριές κατηγορίες, παραδεχόμενος ωστόσο την συμμετοχή…

Ο κιθαρίστας των Iced Earth δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες.

Ο Jon Schaffer των Iced Earth δήλωσε ένοχος για την συμμετοχή του στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές κάθειρξης.

Αρχικά ο Schaffer ήταν κατηγορούμενος για έξι πολύ βαριές κατηγορίες, παραδεχόμενος ωστόσο την συμμετοχή του σε δύο από τα αδικήματα: Την οπλοκατοχή και την καταπάτηση απαγορευμένης περιοχής του Καπιτωλίου. Για την πρώτη κατηγορία η ποινή μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια ενώ για την δεύτερη ακόμα και τα 20!

Οι δικηγόροι του κιθαρίστα και βασικού συνθέτη των Iced Earth θεωρούν πως ο πελάτης τους θα βρεθεί στην φυλακή από 3 ως 4,5 χρόνια, αφού φυσικά συνεργαστεί απόλυτα με τις αστυνομικές αρχές στην διαλεύκανση των όσων τραγικών έγιναν στην αρχή της χρονιάς στον ναό της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Schaffer ήταν ο πρώτος που δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες με τις δικαστικές αρχές να εξετάζουν τουλάχιστον 400 ακόμα περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ας μιλήσουμε για τον Jon Schaffer.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Schaffer θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριο του στις αρχές καθώς του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, ενώ θα πρέπει να μείνει και μακριά από την πολιτεία της Washington D.C, εκτός και αν πρόκειται να παραστεί σε δίκη. Εξυπακούεται ότι του αφαιρέθηκε και όλος ο οπλισμός που κατείχε -νόμιμα- στο σπίτι του.

Ο Jon Schaffer ήταν από τους πρώτους που αναγνωρίστηκαν την ημέρα εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Schaffer ανήκει στην οργάνωση Oathkeepers που μαζί με τους Proud Boys ήταν οι δύο ομάδες που πρώτες επιχείρησαν να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

Δείτε το ρεπορτάζ του NBC με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Schaffer:

Latest from TOP STORIES

Go to Top