Η δημοφιλής πλατφόρμα λανσάρει το Bandsintown PLUS.

Το Bandsintown είναι ένα site το οποίο μπορεί να εντοπίσει την πιο κοντινή συναυλία στο σπίτι σου, αλλά τώρα που οι ζωντανές συναυλίες έχουν μπει στον πάγο, η πλατφόρμα μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε διαδικτυακές συναυλίες!

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Bandsintown PLUS και οι συνδρομητές της, με $9.99/μήνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από οποιαδήποτε φορητή συσκευή έχει πρόσβαση στο internet, διάφορους καλλιτέχνες, από πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα όπως ο Omar Apollo, μέχρι πιο φτασμένους όπως το ντουέτο από το Μεξικό Rodrigo y Gabriela. Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα της νέας υπηρεσίας, έχουν συμφωνήσει να εμφανιστούν μέσω του PLUS 25 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Phoebe Bridgers, Fleet Foxes, Chromeo και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι εκπρόσωποι του project, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στον τύπο, η νέα υπηρεσία έχει ως σκοπό να δημιουργήσει πιο δημοκρατικές συνθήκες και να φέρει καινοτόμες και επαναστατικές λύσεις στο κομμάτι των live streaming συναυλιών. Το αποτέλεσμα που επιδιώκεται είναι να υποστηρίζονται απευθείας οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο streaming χωρίς την συμμετοχή μεσαζόντων. Η πρωτοβουλία αυτή του Bandsintown έρχεται να ενισχύσει τη διαμαρτυρία κατά της επιβολής συγκεκριμένης ταρίφας που είχε προταθεί να ισχύει στις συναυλίες που μεταδίδονται μέσω live streaming στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσα στο 2020 το αρμόδιο σώμα για τη διεξαγωγή μουσικών παραστάσεων, είχε προτείνει την αύξηση του ποσοστού των δικαιωμάτων που λαμβάνει από τα εισιτήρια που πωλούνται για συναυλίες μέσω διαδικτύου, από 4% σε 17% και ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών, τόσο από τους καλλιτέχνες όσο και από τα σωματεία των στιχουργών και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και ότι είναι περισσότερο ένα μέτρο «τιμωρίας» παρά βοήθειας προς τους πληττόμενους μουσικούς, ειδικότερα σε μια εποχή που το live streaming είναι μία σημαντική πηγή εσόδων για τους περισσότερους.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις συναυλίες που θα μεταδώσει το PLUS μπορούν να δοκιμάσουν μία δωρεάν συνδρομή των επτά ημερών ή μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση για μια δωρεάν ετήσια φουλ συνδρομή, η οποία τρέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μουσικής πλατφόρμας.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.