ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Bauhaus – The Bela Session (EP)

Η θρυλική πρώτη ηχογράφηση των Bauhaus τον χειμώνα του 1979, έξι μόλις εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της μπάντας, βγαίνει επιτέλους στην δημοσιότητα, προφανώς για να γαργαλίσει τον ουρανίσκο των οπαδών του Peter Murphy ενόψει των επετειακών εμφανίσεων του στην Ευρώπη. Το «Bela Session» EP περιλαμβάνει το ιστορικό πρώτο single των…

Η θρυλική πρώτη ηχογράφηση των Bauhaus τον χειμώνα του 1979, έξι μόλις εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της μπάντας, βγαίνει επιτέλους στην δημοσιότητα, προφανώς για να γαργαλίσει τον ουρανίσκο των οπαδών του Peter Murphy ενόψει των επετειακών εμφανίσεων του στην Ευρώπη. Το «Bela Session» EP περιλαμβάνει το ιστορικό πρώτο single των πιονέρων του dark ήχου, «Bela Lugosi’s Dead», και αυτό από μόνο του φτάνει για να ιντριγκάρει τους οπαδούς των Bauhaus, οι οποίοι πάντως εδώ θα απολαύσουν και το αγαπημένο B-Side «Boys». Οι ακυκλοφόρητες συνθέσεις που υπάρχουν σε αυτό το EP, «Some Faces» και «Bite My Hip», ενδεχομένως να ξενίσουν τους φανατικούς του συγκροτήματος καθώς δείχνουν μια μπάντα που ψάχνεται ακόμα ηχητικά, φλερτάροντας με το proto punk και το garage rock. Ο ωμός ήχος και το ιστορικό του πράγματος είναι ένας λόγος για τους die hard συλλέκτες των Bauhaus, γεγονός όμως είναι ότι κανείς υποψιασμένος φίλος του group δεν θα γίνει σοφότερος μετά την ακρόαση αυτού του EP.

Συγκρότημα: Bauhaus
EP: The Bela Session
Label: Leaving
Ημ. Κυκλοφορίας: 23/11/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top