ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ο Nergal ζητάει βοήθεια από τους fans για τον δικαστικό του αγώνα

Ο frontman των Behemoth ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Ο Adam «Nergal» Darski, frontman των Behemoth και Me And That Man, έχει εκ νέου μπλεξίματα με τον νόμο στην Πολωνία, καθώς κατηγορείται για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Με υψηλό πρόστιμο κινδυνεύει ο μουσικός. Ο Nergal έχει δηλώσει, αθώος στηλιτεύοντας τον τρόπο…

Ο frontman των Behemoth ξανά στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Adam «Nergal» Darski, frontman των Behemoth και Me And That Man, έχει εκ νέου μπλεξίματα με τον νόμο στην Πολωνία, καθώς κατηγορείται για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Με υψηλό πρόστιμο κινδυνεύει ο μουσικός.

Ο Nergal έχει δηλώσει, αθώος στηλιτεύοντας τον τρόπο που παρεμβαίνει η καθολική εκκλησία στα πράγματα της Πολωνίας, έχοντας στο πλευρό τους αρκετούς μουσικούς της πατρίδας του, οι οποίοι κατηγορούνται για βλασφημία.

Ο Darski ξεκίνησε μια online καμπάνια με τίτλο Ordo Blasfemia, βάζοντας ως στόχο τις £20,000 βρετανικές λίρες, με τους fans να έχουν ήδη δωρίσει πάνω από το μισό ποσό.

Η δήλωση του frontman των Behemoth αναφέρει: «Είναι μια δικαιολογία για κάθε καιροσκόπο, δικομανή και νταή, ο οποίος με παρενοχλεί έχοντας ως ασπίδα το λάβαρο της καθολικής εκκλησίας. Θα ήθελα να μάθω τι λέει για όλα αυτά η δικαιοσύνη στην Πολωνία».

Ο Nergal δεν μάσησε τα λόγια του και έστρεψε τα βέλη του προς κάθε κατεύθυνση: «Πολλές υποθέσεις παιδεραστίας και παιδοφιλίας ανάμεσα σε κληρικούς κρύβονται στα συρτάρια και σπάνια αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Γιατί; Εγώ ανήρτησα μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρίσκομαι αντιμέτωπος με καταδίκη».

Ο frontman των Behemoth καλεί την δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων: «Είναι εξωφρενικό αυτό για την δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το γαμημένο αστείο».

Αν ενδιαφέρεστε να συνδράμετε στην καμπάνια του Nergal πατήστε εδώ.

Ο Nergal δηλώνει αισιόδοξος για την νέα του αυτή δικαστική περιπέτεια: «Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσω και αυτή την υπόθεση απέναντι στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό».

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top