ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Το Brexit απειλεί τις περιοδείες των Βρετανών στην Ευρώπη

«Το Brexit απειλεί τις δουλειές μας» λένε άνθρωποι της μουσικής στο Νησί. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνθήκες εξόδου της χώρας από την μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά οι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας στο Νησί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τις…

«Το Brexit απειλεί τις δουλειές μας» λένε άνθρωποι της μουσικής στο Νησί.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνθήκες εξόδου της χώρας από την μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά οι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας στο Νησί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τις επιπτώσεις που θα έχει στους ίδιους αυτή η κίνηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, παρόλο που οι εργαζόμενοι αρκετών κλάδων από το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν στις χώρες της Ε.Ε χωρίς visa, δεν ισχύει το ίδιο για τους μουσικούς, των οποίων η ειδικότητα δεν βρίσκεται στους υπό εξαίρεση επαγγελματικούς κλάδους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περιοδείες και συναυλίες επί Ευρωπαϊκού εδάφους να βρίσκονται αυτή την στιγμή «στον αέρα» όπως επισημαίνουν αρκετοί στελέχη και επαγγελματίες.

Η manager Ellie Giles, σε μια σειρά από αναρτήσεις της στο Twitter παρουσιάζει τις οικονομικές -και όχι μόνο- δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια μπάντα που θα αποφασίσει να περάσει τα σύνορα της χώρας για περιοδεία στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, το κόστος για μια μπάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάζεται, αν υπολογίσουμε στα έξοδα που προ-υπήρχαν, το κόστος για την visa, για τα μέλη της μπάντας και το crew.

Διαβάστε ακόμα: Ο Elton John σιχαίνεται το Brexit και δηλώνει Ευρωπαίος

«Ναι, ήταν και πριν δύσκολο. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα, το πράγμα γίνεται δύο φορές πιο δύσκολο» γράφει στο μήνυμα της στο Twitter η Giles.

Ένας άλλος manager τόνισε στην εφημερίδα Independent ότι η γραφειοκρατία που θα χρειαστεί, θα αποτελέσει τροχοπέδη για αρκετά μικρότερα groups που θα θελήσουν να περιοδεύσουν στην Ευρώπη.

Φυσικά, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και από την άλλη πλευρά, καθώς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ευρώπη θα δυσκολευτούν πολύ να ταξιδέψουν στην Μεγάλη Βρετανία, χώρα που έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς στην μουσική βιομηχανία.

«Το χειρότερο από όλα είναι ότι το κοινό τόσο στην Μ. Βρετανία όσο και στην Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί αρκετούς από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες».

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν μουσικοί και συγκροτήματα έχουν τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στον κλάδο τους.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top