ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Between The Buried And Me – Automata II

Το δεύτερο μέρος του πολύ σημαντικού τους -όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι Between The Buried And Me- project «Automata» βρίσκει τους Αμερικανούς progressive metallers να μην παρεκκλίνουν υφολογικά από τον προκάτοχό του. Αυτό που σίγουρα αξίζει να αναφερθεί, είναι πως το οι τέσσερις νέες συνθέσεις ακούγονται πιο ειλικρινείς και…

Το δεύτερο μέρος του πολύ σημαντικού τους -όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι Between The Buried And Me- project «Automata» βρίσκει τους Αμερικανούς progressive metallers να μην παρεκκλίνουν υφολογικά από τον προκάτοχό του. Αυτό που σίγουρα αξίζει να αναφερθεί, είναι πως το οι τέσσερις νέες συνθέσεις ακούγονται πιο ειλικρινείς και εκφραστικές σε σχέση με τα κομμάτια του πρώτου μέρους. Ακούστε για παράδειγμα το «The Proverbial Bellow» ή το «The Grid», το οποίο θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί και ως ο συνδετικός κρίκος των δύο albums, για να καταλάβετε το όραμα του συγκροτήματος. Με εκπληκτική τεχνική, αμεσότητα στις συνθέσεις και φρέσκια ματιά, το συγκρότημα διατηρείται στην κορυφή του σύγχρονου progressive ήχου, πλάι σε ονόματα όπως οι Periphery.

Συγκρότημα: Between The Buried And Me
Album: Automata II
Label: Sumerian
Ημ. Κυκλοφορίας: 13/07/2018

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top