ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Butch Vig: «Το «Nevermind» δεν θα έκανε τόση αίσθηση αν κυκλοφορούσε σήμερα»

Ο παραγωγός του σπουδαίου album των Nirvana μιλάει για το «Nevermind». Ο drummer των Garbage και παραγωγός του εμβληματικού «Nevermind» των Nirvana, Butch Vig, σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στον δίσκο, λέγοντας πως αν κυκλοφορούσε σήμερα, δεν θα έκανε τόση αίσθηση. Έχει δουλέψει με τους Foo Fighters, τους Smashing Pumpkins,…

Ο παραγωγός του σπουδαίου album των Nirvana μιλάει για το «Nevermind».

Ο drummer των Garbage και παραγωγός του εμβληματικού «Nevermind» των Nirvana, Butch Vig, σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στον δίσκο, λέγοντας πως αν κυκλοφορούσε σήμερα, δεν θα έκανε τόση αίσθηση.

Έχει δουλέψει με τους Foo Fighters, τους Smashing Pumpkins, τους Green Day και πολλούς άλλους. Η εμπειρία και η «ματιά» του είναι αδιαμφισβήτητες. Ο Butch Vig σε νέα του τοποθέτηση αναφέρθηκε σε σημαντικά albums στα οποία έχει δουλέψει, προσπαθώντας να αξιολογήσει το αποτύπωμα που θα άφηναν, αν κυκλοφορούσαν σήμερα.

«Είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβεις την στιγμή» είπε ο Vig, θέλοντας να υπογραμμίσει το πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που κυκλοφορεί ένας δίσκος.

«Εάν το «Nevermind» κυκλοφορούσε αυτή την εβδομάδα, θα εξακολουθούσε να είναι ένας σπουδαίος δίσκος, αλλά δεν νομίζω ότι θα είχε αφήσει το ίδιο αποτύπωμα. Όταν κυκλοφόρησε ήταν η τέλεια στιγμή που η μουσική χρειαζόταν μια επανάσταση. Μια αλλαγή. Και στις μέρες μας συμβαίνει κάτι ανάλογο, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο».

Ο Vig συνεχίζει μιλώντας για το πώς έχει πλέον διαμορφωθεί η κατάσταση στην μουσική βιομηχανία: «Τα πράγματα πλέον γίνονται με τεράστια ταχύτητα. Είναι σχεδόν αδύνατον να δημιουργήσεις ένα μυστήριο γύρω από έναν δίσκο. Πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στα πάντα».

Ακόμα και αν ένας καλλιτέχνης γράφει τόσο καλή μουσική όσο οι Nirvana και τόσο σπουδαίους στίχους όπως ο Bob Dylan, θα εξαφανιστεί αν δεν έχει Instagram ή Facebook

Ο Vig τονίζει την μεγάλη επίδραση που έχουν πλέον στην μουσική τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αν δεν έχεις social media, το πολύ να κάνεις μερικά shows και να εξαφανιστείς. Και μετά ο κόσμος θα ζητάει και άλλο… και άλλο».

Θυμίζουμε πως οι Garbage έχουν ολοκληρώσει την ηχογράφηση του νέου τους album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, κάτι που τόνισε ο Vig:

«Έχουμε ένα νέο album, το οποίο βρίσκεται στην διαδικασία της μίξης του. Νομίζω πως έχουμε άλλα τρία τραγούδια και μετά τέλος. Μετά θα αφοσιωθούμε στο artwork και θα αρχίσουμε να προγραμματίζουμε τον επόμενο χρόνο».

Το side project του Vig, 5 Billion In Diamonds, θα ρίξουν στην αγορά το νέο τους album «Divine Accidents» στις 20 Νοεμβρίου.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top