ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Conception – My Dark Symphony (EP)

Από το 1997 όταν και οι Conception αναγκάστηκαν να ρίξουν τίτλους τέλους, οι fans των Νορβηγών rockers περίμεναν αυτή την στιγμή. Η εμφάνιση του συγκροτήματος στο Prog/Power fest στην Atlanta το 2005 ήταν ο σπόρος που ναι μεν άργησε αλλά τελικά φύτρωσε. Με την βοήθεια των οπαδών τους, οι Σκανδιναβοί…

Από το 1997 όταν και οι Conception αναγκάστηκαν να ρίξουν τίτλους τέλους, οι fans των Νορβηγών rockers περίμεναν αυτή την στιγμή. Η εμφάνιση του συγκροτήματος στο Prog/Power fest στην Atlanta το 2005 ήταν ο σπόρος που ναι μεν άργησε αλλά τελικά φύτρωσε. Με την βοήθεια των οπαδών τους, οι Σκανδιναβοί τελικά χρηματοδότησαν την πρώτη τους κυκλοφορία, μετά το μνημειώδες «Flow» του 1997. Και τελικά, το «My Dark Symphony» φαντάζει ως η φυσική συνέχεια του «Flow», με το συγκρότημα να γράφει ένα μοντέρνο progressive EP, με το DNA της μπάντας να δείχνει πως αντέχει στον χρόνο. Το «Grand Again», που ανοίγει το «My Dark Symphony», μαζί με το εξαιρετικό «Into The Wild» είναι ίσως τα πιο κοντινά κομμάτια στο «Flow», με τον σπουδαίο Khan να χρωματίζει εξαιρετικά τα riffs του Tore Ostby. Το «Quite Alright» απογειώνεται χάρη στις φωνητικές μελωδίες του χαρισματικού frontman, ενώ το «The Moment» έχει μια πιο συμφωνική διάθεση. Το τέλος ανήκει στο ομώνυμο κομμάτι του EP, με τους Conception να χτίζουν ατμόσφαιρα και μελωδία. Δεν μπορώ να ξέρω αν το μομέντουμ ευνοεί την επανεμφάνιση των Conception, όμως ακούγοντας ξανά τον Khan σε κομμάτια της μπάντας που αναδείχθηκε, με κάνει να ελπίζω σε κάτι καλό.

Συγκρότημα: Conception
EP: My Dark Symphony
Label: Conception Sound Fctory
Ημ. Κυκλοφορίας: 23/11/2018

 

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top