ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Η DC Comics συνεργάζεται με metal μουσικούς για την νέα σειρά Dark Nights

Σπουδαία ονόματα στις σελίδες του Dark Nights: Death Metal. Καλά νέα για τους μεταλάδες φαν των κόμικς. Η DC μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία της με όχι ένα, αλλά εφτά «τέρατα» της metal σκηνής, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο sequel της πιο επιτυχημένης σειράς κόμικς των τελευταίων ετών «Dark Nights: Death…

Σπουδαία ονόματα στις σελίδες του Dark Nights: Death Metal.

Καλά νέα για τους μεταλάδες φαν των κόμικς. Η DC μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία της με όχι ένα, αλλά εφτά «τέρατα» της metal σκηνής, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο sequel της πιο επιτυχημένης σειράς κόμικς των τελευταίων ετών «Dark Nights: Death Metal». Συγκεκριμένα έχουν συμφωνήσει να εμφανιστούν οι Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Sepultura, Opeth, Dream Theater και Lacuna Coil.

Η νέα σειρά, θα έχει τον τίτλο «Dark Nights: Death Metal, The Band Edition» και θα αποτελείται από εφτά μηνιαία τεύχη την καλλιτεχνική επιμέλεια των οποίων θα αναλαμβάνει κάθε φορά και διαφορετικός σχεδιαστής. Η σειρά «Dark Nights: Death Metal» δημιουργήθηκε από τους Scott Snyder και Greg Capullo, και το πρώτο τεύχος της κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020. Στην πραγματικότητα, είναι η συνέχεια της σειράς «Dark Nights: Metal», που αφηγούνταν την πολύχρονη πάλη του DC Universe με τις σκοτεινές δυνάμεις, γνωστές και ως Dark Universe. Στο Death Metal, οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν πλέον καταλάβει τον κόσμο. Κουμάντο τώρα κάνει το διαβολικό alter ego του Batman, με το όχι και τόσο διαβολικό όνομα The Batman Who Laughs, ενώ ο πραγματικός Batman αγωνίζεται όπως όλη η ανθρωπότητα για να επιβιώσει. Η ίδια σειρά, πέρυσι είχε γίνει animation, με την Chelsea Wolfe να δανείζει τη φωνή της στη Wonder Woman, και τους Dave Lombardo και Zakk Wylde να αναλαμβάνουν το soundtrack.

Οι Dream Theater στο Dark Nights: Death Metal
Οι Dream Theater στο Dark Nights: Death Metal

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DC, κάθε τεύχος της νέας έκδοσης, θα έχει διαφορετικό εξώφυλλο, στο οποίο θα φιγουράρει και άλλος καλλιτέχνης. Εκτός των άλλων θα προλογίζεται από τον ίδιο καλλιτέχνη και θα περιλαμβάνει και μια αποκλειστική συνέντευξη του. Το πρώτο τεύχος της σειράς, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν τους επόμενους μήνες. Οι λεπτομέρειες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτουν τη συνέχεια της ιστορίας, ή έστω τον ρόλο ή τη σχέση που μπορεί να έχει με την ιστορία του Death Metal ο εκάστοτε μουσικός.

Δυστυχώς η νέα περιορισμένη έκδοση, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μόνο σε 13 χώρες. Οι ενδιαφερόμενοι σε Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Κορέα και Ιαπωνία θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ολοκληρωμένη τη σειρά σε συλλεκτική έκδοση που θα περιλαμβάνει και έξτρα υλικό. Στις υπόλοιπες χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή και Τουρκία) εκτός από την συλλεκτική έκδοση της ολοκληρωμένης σειράς θα κυκλοφορήσουν και μεμονωμένα τα τεύχη. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, θα περιμένει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του μήπως κάποιος που αγόρασε τη σειρά, αποφασίσει να την πουλήσει διαδικυτακά για να την αγοράσει.

Η λίστα με τα εξώφυλλα και τους σχεδιαστές τους:

Τεύχος 1: Megadeth, σχεδ. Juanjo Guarnido.
Τεύχος 2: Ghost, σχεδ. Werther Dell’ Edera
Τεύχος 3: Lacuna Coil, σχεδ. Timpano & Antonio Fuso
Τεύχος 4: Opeth, σχεδ. Mathieu Lauffray.
Τεύχος 5: Sepultura, σχεδ. Pedro Mauro
Τεύχος 6: Dream Theater, σχεδ. Santi Casas
Τεύχος 7: Ozzy Osbourne, σχεδ. Marco Mastrazzo

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top