ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TV & MOVIES

Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ των Rage Against The Machine

Το Killing In Thy Name έχει θέμα τις φυλετικές διακρίσεις. Οι Rage Against The Machine έδωσαν στην δημοσιότητα το ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών Killing In Thy Name με θέμα τις φυλετικές διακρίσεις και την καταπίεση. Βασικό μουσικό θέμα του film το γνωστό hit των Αμερικανών «Killing In The Name». Το ντοκιμαντέρ…

Το Killing In Thy Name έχει θέμα τις φυλετικές διακρίσεις.

Οι Rage Against The Machine έδωσαν στην δημοσιότητα το ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών Killing In Thy Name με θέμα τις φυλετικές διακρίσεις και την καταπίεση. Βασικό μουσικό θέμα του film το γνωστό hit των Αμερικανών «Killing In The Name».

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια κολεκτίβα διεθνών καλλιτεχνών έχοντας ως αποτέλεσμα «να δώσει μια έξοδο κινδύνου και να δώσει έναυσμα για περισσότερες συζητήσεις».

Στο Killing In Thy Name, ένας δάσκαλος μαθαίνει στα παιδιά του σχολείου του την ιστορία των φυλετικών διακρίσεων και καταπιέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το γνωστό τραγούδι του συγκροτήματος να ακούγεται αρκετές φορές.

Δείτε το:

«Η μητέρα μου είναι λευκή γυναίκα, δασκάλα, που για τρεις δεκαετίες με την φωνή της καλούσε τα παιδιά να αμφισβητήσουν το σύστημα. Δίδασκε κυρίως σε συντηρητικά σχολεία και τα λόγια και οι πράξεις της ήταν ανέκαθεν εναντίον κάθε ρατσισμού» λέει στο μήνυμα του για το ντοκιμαντέρ ο κιθαρίστας Tom Morello.

Ο μπασίστας Tim Commerford προσθέτει: «Το να γράφουμε κομμάτια με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο δεν είναι για εμάς επιλογή, αλλά υποχρέωση. Θέλω να χρησιμοποιήσω την μουσική ως όπλο».

Ο drummer Brad Wilk τονίζει πως «η μουσική δεν θα υπήρχε χωρίς την πολιτική».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εξώφυλλο του ντοκιμαντέρ απεικονίζει μια διάσημη φωτογραφία ενός άντρα δίπλα από σχεδόν 1,5 εκατομμύρια σκελετούς από βίσωνες, οι οποίοι σφαγιάστηκαν προκειμένου να τελειώσει η μάχη για την ανεξαρτησία των Ιθαγενών της Αμερικής.

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι που μας πέρασε, με αφορμή και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα στις Η.Π.Α., το ντεμπούτο των Rage Against The Machine βρέθηκε ξανά στα charts, σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TV & MOVIES

Go to Top