ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή Βρετανών rockers για το Brexit

Δύο μήνες μετά την πρώτη τους ανοιχτή επιστολή για το Brexit και τις συνέπειες που θα έχει για την βιομηχανία θεάματος, αλλά και γενικότερα για την χώρα, οι Βρετανοί μουσικοί επιστρέφουν με νέα επιστολή. Το γράμμα που υπογράφουν οι Nick Mason (Pink Floyd), Marillion, Enter Shikari και άλλοι, ζητά από…

Δύο μήνες μετά την πρώτη τους ανοιχτή επιστολή για το Brexit και τις συνέπειες που θα έχει για την βιομηχανία θεάματος, αλλά και γενικότερα για την χώρα, οι Βρετανοί μουσικοί επιστρέφουν με νέα επιστολή.

Το γράμμα που υπογράφουν οι Nick Mason (Pink Floyd), Marillion, Enter Shikari και άλλοι, ζητά από την Πρωθυπουργό και τους Βουλευτές του κοινοβουλίου να δουν με περισσότερη προσοχή το θέμα του Brexit.

Θυμίζουμε πως στην πρώτη τους επιστολή, οι μουσικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο έκαναν λόγο για “πολιτιστική φυλακή” και απομόνωση της χώρας.

Αναλυτικά στην νέα τους επιστολή οι μουσικοί αναφέρουν:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή και εκπροσωπούμε καλλιτέχνες, παραγωγούς, managers και ανθρώπους του θεάματος από όλο το φάσμα της μουσικής βιομηχανίας της Μεγάλης Βρετανίας, γράφουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για το Brexit και την απόφαση της χώρας μας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Brexit αποτελεί μεγάλη απειλή για την μουσική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το να μην απολαμβάνουμε πλέον την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε, την ενωμένη αγορά και το νομικό πλαίσιο που την διέπει, πλήττει την δεσπόζουσα θέση μας στην αγορά και μπορεί να βλάψει την δουλειά μας.

Η μουσική βιομηχανία συνεισφέρει £4.5 δισεκατομμύρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι εξαγωγές, την εποχή της ψηφιακής μουσικής, έφτασαν τα £2.5 δισεκατομμύρια.

Η ζωντανή μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητας κάθε καλλιτέχνη, συνεισφέροντας στην οικονομία της χώρας άλλο £1 δισεκατομμύριο. Οι προτεινόμενες από την Ε.Ε μεταρρυθμίσεις στη Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, πολλές από τις οποίες υποβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το μερίδιο αγοράς τους, και οι οδηγίες της Ε.Ε για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποσκοπούν στην προστασία αυτών των αξιών.

Τυχόν αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια θα αποτελέσει μειονέκτημα για τους Βρετανούς καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μονάχα το 2% πιστεύει ότι το Brexit θα έχει θετικό αντίκτυπο στην δουλειά μας.

Στην μετά-Brexit εποχή, υπάρχει το ρίσκο το τελικό προϊόν που θα φτάνει στους καταναλωτές να είναι αρκετά ακριβότερο. Ζωντανές εμφανίσεις κινδυνεύουν με καθυστερήσεις ή ακόμα και ματαιώσεις, γεγονός που υπονομεύει οικονομικά και πολιτιστικά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ασχέτως με το αν ψηφίσατε υπέρ ή κατά του Brexit, κανείς δεν θέλει να συμβούν τα παραπάνω. Είναι κρίσιμο να βρούμε μια διέξοδο από όλο αυτό το χάος και επομένως σας ζητάμε να επανεξετάσετε τις εναλλακτικές σας επιλογές».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top