ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Eclipse – Monumentum

Αν κάποιος ψάχνει να βρει τις κορυφαίες μπάντες του μελωδικού hard rock των τελευταίων ετών, οι Eclipse σίγουρα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές. Και αν στις πρώτες τους δουλειές οι επιρροές τους επισκίαζαν το συνθετικό ταλέντο του βασικού δημιουργού Erik Martensson, από το «Bleed & Scream» του 2012 και μετά, η…

Αν κάποιος ψάχνει να βρει τις κορυφαίες μπάντες του μελωδικού hard rock των τελευταίων ετών, οι Eclipse σίγουρα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές. Και αν στις πρώτες τους δουλειές οι επιρροές τους επισκίαζαν το συνθετικό ταλέντο του βασικού δημιουργού Erik Martensson, από το «Bleed & Scream» του 2012 και μετά, η εξέλιξη του πολυτάλαντου συνθέτη υπήρξε θεαματική, κάτι που άλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους ιθύνοντες της Frontiers, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν ως guest, παραγωγό, συνθέτη και στιχουργό σε πολλές από τις κυκλοφορίες της εταιρίας. Το «Monumentum» αποτελεί ακόμα μια απόδειξη, με τα «Vertigo», «Never Look Back», «Jaded», «Born To Lead» και «Night Comes Crawling» να είναι τα highlights, χωρίς πάντως οι υπόλοιπες συνθέσεις να υστερούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των συνθετικών, φωνητικών και κιθαριστικών καθηκόντων του, ο Martensson αναδεικνύεται αυθεντία και στον τομέα της παραγωγής, με τον ήχο να είναι ομολογουμένως πολύ καλός.

Συγκρότημα: Eclipse
Album: Monumentum
Label: Frontiers
Ημ. Κυκλοφορίας: 24/03/2017

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top