ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ivan Král, μέλος της μπάντας της Patti Smith

Είχε συνθέσει αρκετά κομμάτια με την εμβληματική τραγουδίστρια. Την τελευταία του πνοή άφησε στα 71 του χρόνια ο κιθαρίστας Ivan Král, συνοδοιπόρος και μέλος του συγκροτήματος της Patti Smith. Μαζί είχαν συνθέσει αρκετά κλασικά κομμάτια με πιο γνωστό ίσως το «Dancing Barefoot». Ο Král ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα…

Είχε συνθέσει αρκετά κομμάτια με την εμβληματική τραγουδίστρια.

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 71 του χρόνια ο κιθαρίστας Ivan Král, συνοδοιπόρος και μέλος του συγκροτήματος της Patti Smith. Μαζί είχαν συνθέσει αρκετά κλασικά κομμάτια με πιο γνωστό ίσως το «Dancing Barefoot».

Ο Král ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα των 70s παίζοντας αρχικά για ένα μικρό διάστημα με τους Blondie, συνδέοντας ωστόσο το όνομά του με την Patti Smith. Με την εμβληματική τραγουδίστρια συνεργάστηκε, εκτός από το «Wave», στο ντεμπούτο της «Horses» (1975), καθώς και στα «Radio Ethiopia» (1976), «Easter» (1978) και «Exodus» (1994).

Ο Král είχε στο βιογραφικό του συνεργασίες και με τους Iggy Pop, David Bowie και Eastern Bloc. Το 1976 είχε κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ The Black Generation στο οποίο μελέτησε την punk σκηνή της Νέας Υόρκης.

Ο Král είχε και αρκετά πλούσια προσωπική δισκογραφία, με πρώτο LP το «Native» του 1992 και τελευταίο το «Colors» του 2018.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top