Ένας από τους γεννήτορες του Rock n’ Roll

Πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 89 ετών ο θρυλικός Fats Domino, ο οποίος ήταν ένας από τους γεννήτορες του rock‘n’ roll  και επηρρέασε εκατοντάδες καλλιτέχνες, από τον Elvis Presley έως τους Beatles.

Ο Fats Domino άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα, του με τραγούδια όπως το “Blueberry Hill” και το “Ain’t It A Shame”και πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους, ενώ ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που μπήκαν στο Rockand Roll Hall Of Fame. O δισκογραφικός οδηγός του Rolling Stone τον παρομοίασε με τον Βενιαμίν Φραγκλίνο του rock, θέλοντας να δείξει την τεράστια σημασία του στη θεμελίωση της σύγχρονης μουσικής. 

Ήταν επίσης ένας καλλιτέχνης που συνέβαλλε τα μέγιστα για να γίνει περισσότερο γνωστή η μουσική από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Louisiana, όπου έμενε τις τελευταίες δεκαετίες. Το 2005, μάλιστα, ήταν για λίγες μέρες αγνοούμενος όταν ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη.

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.