ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη φωτογράφος των Beatles, Astrid Kirchherr

Ο άνθρωπος που φωτογράφισε για πρώτη φορά τα Σκαθάρια. Η θρυλική φωτογράφος και καλλιτέχνης Astrid Kirchherr, ο άνθρωπος που φωτογράφησε για πρώτη φορά τους Beatles, έφυγε από την ζωή λίγο πριν κλείσει τα 82 της χρόνια. Δείτε τα μηνύματα της «οικογένειας» των Beatles στο διαδίκτυο. Την είδηση του θανάτου της…

Ο άνθρωπος που φωτογράφισε για πρώτη φορά τα Σκαθάρια.

Η θρυλική φωτογράφος και καλλιτέχνης Astrid Kirchherr, ο άνθρωπος που φωτογράφησε για πρώτη φορά τους Beatles, έφυγε από την ζωή λίγο πριν κλείσει τα 82 της χρόνια. Δείτε τα μηνύματα της «οικογένειας» των Beatles στο διαδίκτυο.

Την είδηση του θανάτου της Kirchherr έδωσε μέσω Twitter ο Mark Lewisohn, ιστοριογράφος του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος, χαρακτηρίζοντας της «έξυπνη, όμορφη και πρωτοποριακή καλλιτέχνη». Η είδηση στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Kirchherr πέθανε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στο σπίτι της στο Αμβούργο, μια εβδομάδα πριν γιορτάσει τα 82α της γενέθλια.

«Η συνεισφορά της στην ιστορία των Beatles είναι σπουδαία» τονίζει ο Lewisohn. Η Kirchherr ήταν ο πρώτος άνθρωπος που φωτογράφησε το συγκρότημα στο Αμβούργο, όταν το πενταμελές τότε σχήμα ήταν άγνωστο.

Το τότε μέλος της μπάντας Pete Best αποχαιρέτησε μέσω Twitter την Kirchherr:

Ο Ringo Starr έκανε λόγο για έναν σπουδαίο άνθρωπο:

Η χήρα του George Harrison, Olivia, έγραψε: «Η Astrid ήταν και παραμένει μια από τις πιο γλυκές και ταλαντούχες γυναίκες. Ο George την αγαπούσε πολύ. Λυπάμαι που έφυγε, αλλά είναι τιμή μου που την γνώρισα:

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top