Ο 76χρονος είχε παίξει με τους Vanilla Fudge και Cactus.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Tim Bogert, μπασίστας των Vanilla Fudge και Cactus, αλλά και μέλος του supergroup Beck, Bogert & Appice. Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω των social medial ο Carmine Appice.

Για μια μεγάλη και σημαντική απώλεια έκανε λόγο ο Appice στο Facebook, γράφοντας: «Ο Tim ήταν ένας και μοναδικός και επηρέασε πάρα πολλούς μπασίστες. Ήταν ένας σπουδαίος βιρτουόζος. Κανένας δεν έπαιζε σαν αυτόν. Πρόκειται για τον τελευταίο σπουδαίο μπασίστα της γενιάς του».

Στην συνέχεια του μηνύματος του, ο Tim πρόσθεσε: «Αγαπούσα τον Tim σαν αδερφό μου. Θα μου λείψει πάρα πολύ η παρέα του. Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι ότι είχα την ευκαιρία να του πόσο τον αγαπάω».

Ο Bogert έφτιαξε το όνομά του παίζοντας στα πέντε πρώτα albums των Vanilla Fudge: «Vanilla Fudge», «The Beat Goes On», «Renaissance», «Near The Beginning» και «Rock And Roll». Η μπάντα διέλυσε το 1970 και λίγο αργότερα μαζί με τον Appice έφτιαξε τους Cactus.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.