Ο Chick Corea έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο θρύλος της Jazz, Chick Corea. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της μουσικής.

Ο Corea έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου, έχοντας χάσει την μάχη με τον καρκίνο, όπως αποκαλύπτεται από το μήνυμα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ο διάσημος μουσικός έφτιαξε το όνομά του παίζοντας στην μπάντα του Miles Davis.

«Ήταν ένας υπέροχος σύζυγος, πατέρας και παππούς και ένας σπουδαίος φίλος και μέντορας για πολλούς μουσικούς. Η μουσική του άγγιξε και επηρέασε εκατομμύρια ζωές ανθρώπων» αναφέρεται στο μήνυμα της είδησης του θανάτου του Corea.

Ο ίδιος ο μουσικός έγραψε ένα μήνυμα λίγο πριν φύγει από την ζωή, στο οποίο αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι και με βοήθησαν να κρατήσω την φλόγα της μουσικής αναμμένη. Ελπίζω πως όσοι θέλουν να γράψουν, να παίξουν ή να ερμηνεύσουν, να το κάνουν. Δεν είναι μόνο ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, είναι και το ότι έχει πλάκα».

Ο Corea απευθύνεται και στους μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκε: «Προς όλους τους μουσικούς με τους οποίους έπαιξα: Ήταν ευλογία και τιμή για μένα να παίξω μαζί σας. Η αποστολή μου ήταν πάντα να δημιουργώ, και το ότι το έκαναν με μερικούς από τους πιο σπουδαίους μουσικούς που θαύμαζα, είναι ο πλούτος της ζωής μου».

Ο Chick Corea γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη το 1941 και μπήκε στην μπάντα του Miles Davis στα τέλη των 60s, παίζοντας σε μερικά από τα πιο εμβληματικά albums του, όπως τα «On The Corner», «In A Silent Way», «A Tribute To Jack Johnson» και άλλα.

Το 1970 ο θρυλικός μουσικός έφτιαξε την δική του μπάντα και συνέχισε να δισκογραφεί. Στην καριέρα του κέρδισε συνολικά 23 βραβεία Grammy, με τελευταίο αυτό του 2020 στην κατηγορία Best Latin Jazz Album.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.