ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Father John Misty – God’s Favorite Customer

Ο πήχης των προσδοκιών για τον Josh Tillman έχει ανέβει πολύ ψηλά, ιδιαίτερα μετά τους θριάμβους των «I Love You, Honeybear» (2015) και «Pure Comedy» (2017). Με περίσσια αυτοπεποίθηση που αγγίζει τα όρια του ναρκισσισμού, ο Father John Misty σε αυτό το τέταρτο album του «εκνευρίζει» με τον τρόπο που…

Ο πήχης των προσδοκιών για τον Josh Tillman έχει ανέβει πολύ ψηλά, ιδιαίτερα μετά τους θριάμβους των «I Love You, Honeybear» (2015) και «Pure Comedy» (2017). Με περίσσια αυτοπεποίθηση που αγγίζει τα όρια του ναρκισσισμού, ο Father John Misty σε αυτό το τέταρτο album του «εκνευρίζει» με τον τρόπο που έχει να δημιουργεί τόσο απλές αλλά συνάμα κολλητικές συνθέσεις. Ακούστε το «Mr Tillman» με την σχεδόν «παιδική» δομή του αν δεν με πιστεύετε. Από την άλλη υπάρχει το εκπληκτικό ψυχεδελικό «Just Dumb Enough To Try» που φορτίζει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα, η οποία κυριεύεται από την παρουσία του John Lennon. Πειστικός, μελωδικός, χωρίς ίχνος μουσικής φανφάρας, ο John Misty μας χαρίζει μια ακόμα σπουδαία ανθολογία retro pop/rock ύμνων που θα αντέξουν στον χρόνο. Άνετα μια από τις πιο ποιοτικές κυκλοφορίες της χρονιάς.

Καλλιτέχνης: Father John Misty
Album: God’s Favorite Customer
Label: Sub Pop/Bella Union
Ημ. Κυκλοφορίας: 01/06/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top