ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Fleetwood Mac: Το «Rumours» ξανά στο Top10 των charts μετά από 42 χρόνια!

Το TikTok έβαλε ξανά στο Top10 τον σπουδαίο δίσκο. Το κλασικότερο album των Fleetwood Mac «Rumours» βρέθηκε ξανά στο Top10 του Billboard200 chart, έπειτα από 42 χρόνια. Και αυτό χάρη στο TikTok. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Nathan Apodaca (aka 420doggface208) -ένας από τους διασημότερους χρήστες του TikTok- ανέβασε ένα video…

Το TikTok έβαλε ξανά στο Top10 τον σπουδαίο δίσκο.

Το κλασικότερο album των Fleetwood Mac «Rumours» βρέθηκε ξανά στο Top10 του Billboard200 chart, έπειτα από 42 χρόνια. Και αυτό χάρη στο TikTok.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Nathan Apodaca (aka 420doggface208) -ένας από τους διασημότερους χρήστες του TikTok- ανέβασε ένα video στο οποίο άκουγε το κλασικότερο τραγούδι του album «Dreams» κάνοντας skate και πίνοντας χυμό.

Το video έγινε αμέσως viral με 21 εκατομμύρια views και περισσότερα από 4 εκατομμύρια likes, μόνο μέσα από την πλατφόρμα του TikTok.

Η τεράστια επιτυχία που είχε το video έκανε τον Mick Fleetwood να ανοίξει λογαριασμό στην πλατφόρμα και να αναπαραστήσει το video, κάτι που έκαναν και πολλοί άλλοι χρήστες.

Δείτε εδώ τον Apodaca, τον Mick Fleetwood καθώς και άλλους χρήστες του TikTok στην «δική τους» εκδοχή του «Dreams»:

Όλα αυτά, ανέβασαν και στα charts το album, το οποίο αρχικά έφτασε στην θέση No.13 και στη συνέχεια στο No.7, μπαίνοντας ξανά στο Top10 έπειτα από 42 ολόκληρα χρόνια!

Η διείσδυση που έχουν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην μουσική αποτυπώνεται στο γεγονός ότι στις μουσικές πλατφόρμες, το «Dreams» εκτινάχθηκε από τα 49,000 streams/ημέρα στα 105,000. Τις τρεις πρώτες ημέρες που το video έγινε viral, οι πωλήσεις του τραγουδιού σημείωσαν άνοδο 184%, ενώ το ποσοστό των ακροατών που άκουσαν για πρώτη φορά το τραγούδι στις ψηφιακές πλατφόρμες αυξήθηκε κατά… 242%.

Θυμίζουμε ότι το «Rumours» πέρασε 31 εβδομάδες στο No.1 στο Billboard200 το 1977 και το 1978, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για συγκρότημα. Ο δίσκος βρέθηκε για τελευταία φορά στο Top10 τον Φεβρουάριο του 1978!

Εδώ μπορείτε να διαβάστε το αφιέρωμα του rockyourlife στην πλούσια δισκογραφία των Fleetwood Mac.

Latest from IN FOCUS

Go to Top