ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Franz Ferdinand – Always Ascending

Όταν ο Alex Kapranos επέλεγε μετά την φυγή του Nick McCarthy να φέρει στην μπάντα δύο νέα μέλη προσπαθώντας έτσι να αναζωογονήσει τον ήχο του συγκροτήματος του, ήξερε πως ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο του χαρτί. Γιατί ναι μεν οι Franz Ferdinand ήταν στην αφρόκρεμα της indie rock σκηνής στα μέσα…

Όταν ο Alex Kapranos επέλεγε μετά την φυγή του Nick McCarthy να φέρει στην μπάντα δύο νέα μέλη προσπαθώντας έτσι να αναζωογονήσει τον ήχο του συγκροτήματος του, ήξερε πως ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο του χαρτί. Γιατί ναι μεν οι Franz Ferdinand ήταν στην αφρόκρεμα της indie rock σκηνής στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όμως πλέον η μπογιά τους έδειχνε να είχε περάσει. Τούτων λεχθέντων, η κυκλοφορία του «Always Ascending» έμοιαζε με ένα do or die παιχνίδι. Μετά το πέρας της ακρόασης του δίσκου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο Ελληνικής καταγωγής rock star έχει βγει νικητής και οι Franz Ferdinand αναπνέουν και πάλι. Με χορευτική διάθεση, δυνατές indie κιθάρες και ανθεμικές μελωδίες, το συγκρότημα δείχνει και πάλι να μπορεί να διασκεδάσει τους fans και να κάνει κόσμο να ιδρώσει στο dance floor. Η φωνή του Kapranos είναι και πάλι στο προσκήνιο, τα synths έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η διάθεση χτυπάει κόκκινο. Το ομώνυμο κομμάτι αλλά και τα «Huck And Jim» και «Feel The Love Go» είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ενός ανθρώπου που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κάνοντας όμως ένα από τα πιο δυναμικά comebacks των τελευταίων ετών.

Συγκρότημα: Franz Ferdinand
Album: Always Ascending
Label: Domino
Ημ. Κυκλοφορίας: 09/02/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top