ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Gene Simmons: «Και οι fans ευθύνονται για τον θάνατο του rock»

Ο ηγέτης των Kiss επιμένει ότι… «το rock πέθανε». Ο Gene Simmons των Kiss δεν χάνει ευκαιρία να λέει στις συνεντεύξεις του ότι «το rock πέθανε», δείχνοντας αυτή την φορά με το δάχτυλο… τους fans! Αφού αρχικά τα έβαλε με την μουσική βιομηχανία και τις νέες τάσεις που επικρατούν σε αυτήν,…

Ο ηγέτης των Kiss επιμένει ότι… «το rock πέθανε».

Ο Gene Simmons των Kiss δεν χάνει ευκαιρία να λέει στις συνεντεύξεις του ότι «το rock πέθανε», δείχνοντας αυτή την φορά με το δάχτυλο… τους fans!

Αφού αρχικά τα έβαλε με την μουσική βιομηχανία και τις νέες τάσεις που επικρατούν σε αυτήν, στην συνέχεια έριξε τα βέλη του στις μπάντες οι οποίες «δεν μπορούν να δημιουργήσουν την λάμψη που είχαν οι παλιότεροι rock stars». Τώρα σε νέα του ραδιοφωνική συνέντευξη σειρά είχαν οι fans, τους οποίους ο Simmons κατηγόρησε ότι έχουν και αυτοί σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Ο βετεράνος μουσικός είπε στο Q104.3 Radio της Νέας Υόρκης, πως οι οπαδοί (ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία), δεν επενδύουν χρήματα στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, προτιμώντας να «κατεβάζουν» παράνομα μουσική ή να ακούν τα αγαπημένα τους τραγούδια μέσω των υπηρεσιών streaming.

«Σκοτώνετε αυτό που αγαπάτε. Με το να επιμένετε στο streaming στερείτε την δυνατότητα από τις νέες μπάντες να παρατήσουν τις δουλειές τους και να αφοσιωθούν στην τέχνη τους. Έτσι τα χρήματα που κερδίζουν είναι ελάχιστα και πάντα θα παραμένουν στην σκιά».

Και πρόσθεσε: «Ένα συγκρότημα θα χρειαστεί πολλά εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια streams μέχρι να καταφέρει να έχει ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα. Είναι θέμα business και δυστυχώς η βιομηχανία πέθανε».

Σε αντίθεση πάντως με τα όσα δηλώνει, ο Simmons πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Gibson με σκοπό να λανσάρει μια νέα σειρά από μπάσα και κιθάρες.

Οι Kiss πάντως δεν πτοούνται έχοντας κλείσει πολλές συναυλίες σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες για το τελευταίο μέρος της αποχαιρετιστήριας παγκόσμιας περιοδείας τους.

Latest from ΠΡΟΣΩΠΑ

Go to Top