ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Κορωνοϊός: Αναστολή σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν για την Αττική. Ο κορωνοϊός καλπάζει στην χώρα μας, με την Αττική να είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα το απόγευμα της Τρίτης (15/09), με την Κυβέρνηση να παίρνει αμέσως μέτρα. Δεν ήταν μυστικό ότι…

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν για την Αττική.

Ο κορωνοϊός καλπάζει στην χώρα μας, με την Αττική να είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα το απόγευμα της Τρίτης (15/09), με την Κυβέρνηση να παίρνει αμέσως μέτρα.

Δεν ήταν μυστικό ότι η επιτροπή λοιμοξιωλόγων είχε εισηγηθεί αυστηρά μέτρα στην κυβέρνηση, προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αττική και αφορούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις:
Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, το όριο πληρότητας θα είναι πλέον 50% από 75%. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (όπως και σε όλες τις συναθροίσεις), ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Αναστέλλεται για δύο εβδομάδες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και όσα γίνονται στις κλειστές αίθουσες συναυλιών.

Η πληρότητα στους κινηματογράφους (σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους) και τα θέατρα θα είναι πλέον 60% (από 75%) με υποχρεωτική την χρήση μάσκας.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων και γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισήγηση για καθολική αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες δεν έγινε δεκτή.

Επιπρόσθετα μέτρα:
Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00.
Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.
Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στην κανονικότητα;

Latest from IN FOCUS

Go to Top